20:42 15 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.10
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.63
Tehnologii
Sa primesc un link scurt
21410

Racheta hipersonică uşor manevrabilă cunoscută cu numele de Zircon va fi instalată pe corveta de ultimă generaţie a Marinei, care urmează să intre în serviciu luna viitoare.

CHIȘINĂU, 2 nov – Sputnik. Președintele rus, Vladimir Putin, a urcat la bordul corvettei Gremiashchi (furtunoasa) în timp ce a vizitat joi un șantier naval în cea mai vestică regiune a Rusiei, Kaliningrad, potrivit RT

Cea mai recentă navă a fost proiectată inițial pentru a transporta rachete de croazieră Kalibr 3M-54, dar căpitanul acesteia a spus că nava poate fi dotată și cu rachete hipersonice Zircon 3M22, care sunt în prezent în dezvoltare. Președintele a confirmat că „rachetele Zircon vor fi cu siguranță acolo”.

Racheta Zircon este descrisă ca fiind una dintre „bijuteriile” din programul de reînarmare al Moscovei, care include mai multe tipuri de rachete hipersonice manevrabile. În februarie, Putin a declarat că rachetele Zircon pot distruge ţinte pe mare și pe uscat de la peste 1.000 de km distanță.

Anterior s-a relatat că racheta va fi testată urmând să fie lansată de pe o navă spre sfârșitul acestui an, iar în 2020 va fi lansată pentru prima dată de pe un submarin.

Lansată în urmă cu doi ani, Gremiashchi încheie testele pe mare și urmează să se alăture oficial Flotei Pacificului la sfârșitul lunii decembrie. Este concepută pentru submarine de luptă și alte nave, precum și pentru a asista în atacuri cu avioane-amfibiu.

Tematic

Declarație: Când vor intra rachetele „S-500” în dotarea armatei ruse
Sistemul de rachete rusesc „S-500 Prometey” intră în producția în serie - Video
Tagurile:
rachete de croaziera, hipersonica, Rusia


Știrile Zilei