02:21 10 Mai 2021
În direct
  • EUR21.48
  • USD17.84
  • RUB0.24
  • RON4.36
  • UAH0.64
Tehnologii
Sa primesc un link scurt
85 0 0

Statele Unite vor testa pe 5 mai racheta balistică intercontinentală Minuteman III în baza aeriană Vandenberg.

BUCUREȘTI, 4 mai – Sputnik. Pe 5 mai SUA vor efectua teste a rachetei balistice intercontinentale Minuteman III la baza aeriană “Vandenberg”, statul California, informează site-ul oficial al bazei.

“Lansarea de testare a rachetei balistice intercontinentale fără focoasă Minuteman III al Comandamentului de Atacuri Globale al Forțelor Aeriene este planificată pentru miercuri, 5 mai, între orele 00:15 și 6:15, în partea de nord a Vandenberg”, se menționează în comunicat.

Potrivit anunțului, scopul testului este evaluarea și conformarea eficienței, pregătirii și exactității acestui sistem.

SUA a testat Minuteman III în februarie, în aceeași bază aeriană.

Racheta balistică intercontinentală cu trei trepte și bazare terestră din familia Minuteman a fost destinată inițial descurajării nucleare în perioada războiului rece cu URSS. Astăzi Minuteman III este singura rachetă balistică intercontinentală cu bazare terestră, aflată în dotarea SUA. Potrivit datelor din sursele publice, SUA dispun de 450 de rachete Minuteman III. Racheta Minuteman III se află în dotarea forțelor armate americane din anul 1970, iar din 1978 producția acestora a fost suspendată. Racheta poate lovi țintele aflate la o distanță de 12 mii de kilometri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
SUA, rachetă balistică, Antibalistică, rachetă

Știrile Zilei