10:53 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Subiecte
Sa primesc un link scurt
15210

Un grup de deputați din Parlamentul Republicii Moldova au depus mai multe sesizări la Curtea Constituțională. Înalta Curte le va examina în ședința de astăzi.

CHIȘINĂU, 11 mart - Sputnik. Curtea Constituțională a Moldovei va examina astăzi mai multe sesizări ale deputaților care contestă Legea nr. 236 din 16 decembrie 2020, privind modificarea unor acte normative și Legea nr. 240 din 16 decembrie 2020 pentru modificarea unor acte normative.

Aceste Legi reglementează farmaciile cu circuit deschis amplasate în unități mobile, livrarea la domiciliu a medicamentelor pentru persoanele cu dizabilitate severă, instituirea Catalogului de prețuri la medicamente compensate.

La fel, de aceste Legi este reglementată modificarea metodologiei de calculare a prețului, dar și implementarea sistemului național de prescriere electronică a medicamentelor. Totodată, și instituirea obligației de serviciu impusă farmaciilor. 

Autorii sesizărilor sunt deputații în Parlamentul Republicii Moldova Liviu Vovc, Monica Babuc, Pavel Filip, Alexandru Jizdan, Ghenadie Buza, Igor Vremea și Dan Perciun. Ședința în cadrul căreia Înalta Curte va examina sesizările deputaților începe la ora 10:00. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Expert: Ce hotărâre ar putea lua Curtea Constituțională în cazul decretului lui Sandu
Tagurile:
comisia de control, functii de control, Curtea constituțională

Știrile Zilei