Invitații studioului Sputnik Moldova își exprimă punctul de vedere în chestiuni de importanță majoră pentru societate, oferă comentarii în cele mai controversate probleme de politică internă și externă, vin cu propuneri de natură să îmbunătățească starea de lucruri în țară.
Vicedirectorul Institutului de Istorie și Politică a Universității Pedagogice de Stat din Moscova, membrul consiliului de administrație al Asociației Ruse de Științe Politice, a vorbit despre riscurile unor acțiuni militare în centrul Europei pentru regiune.
Virologul rus, doctor în științe medicale, cercetător principal la Centrul de epidemiologiei și microbiologiei ”Gamalei ”, Anatoli Altștein a vorbit despre complexitatea producerii vaccinurilor.
Expertul a explicat unde a greșit cel de al treilea președinte al țării, Vladimir Voronin, și de ce a pierdut puterea, nereușind să țină în frâu escaladarea evenimentelor politice din țară.
Expertul în domeniul relațiilor internaționale a explicat de ce șeful statului, Maia Sandu, nu a contestat în instanță decizia majorității parlamentare de a institui în țară regimul stării de urgență în contextul pericolului răspândirii noului coronavirus.
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a instituit o comisie specială, care va examina cum a fost posibil să fie vaccinați mai mulți funcționari în afara planului național de imunizare.
Președintele PSRM Igor Dodon participă astăzi la emisiunea „Expertiza” de la Radio Sputnik Moldova, în care comentează criza politică din Republica Moldova.
Ministrul interimar al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, a participat la emisiunea „Atitudini” de la Sputnik Moldova și a vorbit despre felul în care decurge procesul de vaccinare.
În ultimele zile, mulți șoferi din Capitală s-au confruntat cu o problemă: după ce și-au lăsat automobilele pe marginea drumului, nu le-au mai găsit - evacuatoarele le-au luat și le-au dus la parcarea specială.
Specialistul în drept a explicat în studioul Sputnik Moldova de ce există fenomenul luării de mită în țara noastră și de ce autoritățile nu reușesc timp de decenii să soluționeze această problemă.
Profesorul Aleksandr Kuznețov, invitat la Sputnik Moldova, a comentat comportamentul politicienilor în actuala criză politică de la Chișinău.
Politologul a relatat în studioul Sputnik Moldova ce se va întâmpla în viața politică din Moldova după ultima decizie a Curții Constituționale.
Expertul în drept constituțional Teodor Cîrnaț a explicat în emisie la Radio Sputnik Moldova cât de posibilă este anularea decretului Maiei Sandu de desemnare a lui Igor Grosu candidat la funcția de premier, după ce PSRM va contesta actul la Curtea Constituțională.
Șefa grupului național de experți creat de Guvern pentru gestionarea vaccinării a declarat în studioul Sputnik Moldova că în Moldova ar trebui introdus un lockdown strict de 2 săptămâni, pentru a opri răspândirea vertiginoasă a COVID-19.
De-a lungul carierei sale muzicale, cunoscutul compozitor a creat aproximativ 400 de melodii, iar nu mai puțin de jumătate dintre ele sunt dedicate femeilor.
Expertul în drept constituțional Teodor Cârnaț a explicat în emisie directă la Radio Sputni Moldova ce se va întâmpla dacă Maia Sandu va respinge încă o dată candidatul propus la funcția de prim-ministru.
Analistul politic Anatol Țaranu a comentat în studioul Radio Sputnik Moldova hotărârea de astăzi a Curții Constituționale de a declara neconstituțional decretul Maiei Sandu privind înaintarea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier.
Ziua de joi a demonstra clar: curba politicii moldovenești este imprevizibilă – poți să-ți dai seama unde va duce abia în ultima clipă.
Problema opririi răspândirii noului coronavirus în Moldova poate fi rezolvată numai prin vaccinarea în masă a populației, a declarat expertul în sănătate publică Ala Tocarciuc în studioul Radio Sputnik Moldova.
În ciuda avertismentelor specialiștilor privind pericolele utilizării serviciilor firmelor care oferă microcredite, moldovenii încă mai iau astfel de împrumuturi, știind în prealabil despre fabuloasa rată a dobânzii, aceștia fiind împinși la acest lucru de nevoile lor.
Analistul politic a enumerat câțiva factori care împiedică inițierea procedurii de schimbare a corpului de deputați, criza politică având aici un pol important.