06:17 23 Ianuarie 2018
Chişinău-6°C
În direct
Video

În Moldova a fost inaugurată săptămâna eficienței energetice

Sa primesc un link scurt
63 0 0
© Sputnik / Vladimir Polusatov

La Centrul International de Expozitii „Moldexpo” din Chișinău a fost inaugurată Săptămâna internațională a eficienței energetice.

Partener informațional special al evenimentului este Agenția Internațională de Știri și Radio Sputnik Moldova.

Evenimentul are loc sub egida Ministerului Economiei și a fost inițiat în cadrul proiectului „Energia și biomasa în Moldova". Organizatori ai expoziției sunt Agenția și Fondul pentru Eficiență Energetică.

Participanții vor discuta despre principalele problemele din domeniul energeticii în țara noastră și despre planul acțiunilor de stat menite să sporească eficiența acesteia.

„Săptămână va debuta cu o expoziție internațională specializată în promovarea eficienței energetice și a surselor de energie. A doua zi va avea loc forumul „Bioenergia" la care vom încerca să-i avem ca invitați pe colegii noștri de la institutul din Frankfurt, care să ne prezinte informații interesante cu privire la implementarea în domeniul bioenergiei și la preluarea unui transfer de tehnologii de proiecte. În cea de a treia zi se va desfășura târgul de idei eco-responsabile în cadrul căruia își vor împărtăși ideile persoane care au participat la competiile „Moldova eco-energetică". A patra zi este rezervată pentru atelierul investițional. Aici vom încerca să formăm o platformă comună împreuna cu colegii de la alte ministere", a spus Ion Cozma, directorul adjunct al Agenției pentru Eficiență Energetică.

Săptămâna va culmina cu ceremonia „Gala Moldova — Eco-energetica" în cadrul cărei vor fi premiați autorii celor mai bune proiecte.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

În Moldova se va desfășura săptămâna eficienței energetice
Tagurile:
eficiența energetică, Moldexpo, biomasă, energie, Ministerului Economiei, Ion Cozma, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIMai multe materiale video

 • Группа DoReDoS
  Last update: 18:19 20.01.2018
  18:19 20.01.2018

  Eurovision 2018. Interviu exclusiv cu formația DoReDos

  Trupa DoReDos tinde să ajungă în Finala Națională Eurivision-2018 și să ne reprezinte țara pe scena de la Lisabona, Portugalia, la Concursul Internaţional Eurovision Song Contest 2018.

  541
 • Președintele Igor Dodon
  Last update: 18:43 19.01.2018
  18:43 19.01.2018

  Președintele Dodon s-a scăldat de Bobotează

  Președintele moldovean, Igor Dodon, consideră că scăldatul în apa rece ca gheața de sărbătoarea Botezul Domnului este un obicei frumos prin care ”ne călim trupul și duhul”

  174
 • Ninsoare la Chișinău
  Last update: 09:01 18.01.2018
  09:01 18.01.2018

  Vreme infernală: Ninsoarea a paralizat circulația în Capitală

  Potrivit Serviciului Meteorologic de Stat, astăzi în toată țara va fi vreme posomorâtă, sunt așteptate precipitații puternice sub formă de lapoviță și ninsoare

  195
 • Dolores O'Riordan. Fotografie de arhivă
  Last update: 23:17 17.01.2018
  23:17 17.01.2018

  Dolores O'Riordan, așa cum va rămâne în amintirea fanilor

  Dolores O'Riordan a decedat subit pe 15 ianuarie, la Londra, unde sosise pentru o sesiune de înregistrări. Cauza morții solistei trupei „The Cranberries” nu este cunoscută.

  74

Știrile Zilei