07:13 28 Martie 2017
Chişinău+ 8°C
În direct
Video

Alexandru Mîță: Îmi asum această rusofilie și pasiune pentru cultura rusă

Sa primesc un link scurt
28692
© Sputnik.

Președintele Asociației de Cooperare cu Rusia şi Spaţiul Slav din România, Alexandru Mîță, afirmă că propaganda antirusească a ajuns atât de departe în România încât publicul românesc aproape că uită de marile manifestări culturale din Federația Rusă, de ceea ce înseamnă spiritualitatea rusă, fără de care nu te poți defini ca intelectual.

Alexandru Mîță afirmă că scopul asociației pe care o conduce este să readucă în atenția publicului din România marile valori ale culturii ruse și să combată atitudinea ostilă față de învățarea limbii ruse.

"Eu mi-am asumat întotdeauna această rusofilie și această pasiune pentru cultura rusă, indiferent de părerile celor din jur și atitudinile mai mult mai sau mai puțin motivate ale altora. Aceasta este convingerea mea", a declarat Alexandru Mîță, în studioul Sputnik Moldova, în cadrul unei emisiuni realizate de jurnalistul Sergiu Praporșcic.

Alexandru Mîţă este profesor-formator de limba franceză, scriitor și publicist, cu multiple specializări în universități și institute lingvistice europene. A fondat, în anul 2013, Asociației de Cooperare Strategică, Diplomatică, Economică, Culturală și Educațională cu Rusia și Spațiul Slav din România (ACS-RSS) şi este iniţiatorul Clubului de Limba Rusă, care îşi propune să readucă în atenţia publicului importanţa învăţării limbii ruse. Este și redactor-şef al publicației "Glasul/Голос".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Cum o rusoaică a cucerit România
Slavici și Yulia, cei ce cântă cu mare pasiune la Moscova, București și Chișinău
Antrenor român: Federaţia Rusă nu este inamicul României
Tagurile:
glasul, rusofilie, rusă, cultură, Glasul/Голос, Clubul de Limba Rusă, ACS-RSS, Alexnadru Mâță, Federația Rusă, Rusia, România
Reguli de utilizareCOMENTARII

Mai multe materiale video

 • Ora Pământului la Moscova
  Last update: 14:11 26.03.2017
  14:11 26.03.2017

  "Ora Pământului" la Moscova

  La acțiunea "Ora Pământului" au participat 150 de orașe din Federația Rusă, de 1,5 ori mai mult, decât în anul 2016. Urmăriți imaginile video de la acțiunea internațională ”Ora pământului” de la Moscova

  15
 • Premianții concursului ”Limba noiastr-i o comoară”
  Last update: 09:40 25.03.2017
  09:40 25.03.2017

  Elevii Liceului Teoretic Țipala, premiați la un concurs național

  Câțiva elevi din comuna Țipala, raionul Ialoveni, au dovedit că sunt cei mai buni în cadrul unui concurs la care au participat peste o mie de elevi.

  728
 • Preot: Părinții, responsabili în fața Domnului pentru copiii lor sinucigași
  Last update: 17:30 23.03.2017
  17:30 23.03.2017

  Preot: Părinții, responsabili în fața Domnului pentru copiii lor sinucigași

  Parohul Bisericii ”Sfânta Treime” din satul Lucașeuca, raionul Orhei, Iulian Rață, spune că părinții poartă răspundere pentru copii lor nu doar juridică, ci și în fața lui Dumnezeu.

  106
 • Deputat: Președintele țării trebuie să aibă dreptul de a dizolva Parlamentul
  Last update: 11:41 23.03.2017
  11:41 23.03.2017

  Deputat: Președintele țării trebuie să aibă dreptul de a dizolva Parlamentul

  În cadrul unui interviu realizat în studioul Sputnik Moldova, deputatul socialist Vladimir Țurcan a explicat prin ce procedură Parlamentul ar putea suspenda activitatea președintelui țării și de ce și șeful statului ar trebui să aibă dreptul de a dizolva Parlamentul.

  47

Știrile Zilei