14:10 29 Martie 2017
Chişinău+ 18°C
În direct
Video

Aeroportul Chișinău va avea încă o pistă de aterizare-decolare

Sa primesc un link scurt
28 0 0
(2:45 / 19.32Mb / просмотров видео: 20)
© Sputnik / EVGHENII PANASENCO

Concomitent cu pista de aterizare-decolare de bază, reconstrucția căreia se desfășoară în continuare, Aeroportul Chișinău va avea o nouă pistă menită să facă posibilă operarea non stop a zborurilor prin principalei porți aeriene din R. Moldova

"Avia Invest" va construi o nouă pistă pe Aeroportul Chișinău. Proiectul noii piste de aterizare-decolare a fost prezentat opiniei publice la data de 20 martie. Calea de rulare D (Delta) urmează a fi reconstruită şi exploatată în calitate de pistă de aterizare-decolare care va avea o lungime de 2400 m şi lăţime de 45 m. Astfel, în timp ce zborurile vor fi operate pe pista nou construită, se vor desfăşura lucrările de reconstrucţie pe pista de bază de 3590 m.

La acest plan s-a recurs, luându-se în considerare intensificarea curselor care vor fi operate în următoarea perioadă, urmând să fie evitate în felul acesta toate problemele ce țin de siguranța zborurilor și confortul călătorilor

"Avia Invest" a găsit astfel soluţia optimă pentru continuarea realizării planului de reconstrucție a pistei de aterizare-decolare, fiind posibilă totodată operarea non stop a zborurilor.

"Conform planului iniţial de reconstrucţie a pistei, ar fi trebuit ca să recurgem la restricţionarea orarului de zbor a câte 10-12 ore/zi, ceea ce ar fi condus la perturbarea orarului zborurilor, crearea inconvenienţelor companiilor aeriene dar mai ales pasagerilor. Tocmai de aceea, am decis reconstrucţia căii de rulare D pentru a o utiliza ca pistă de decolare- aterizare. Lucrările deja au demarat şi întreg procesul tehnologic este organizat, au fost aduse tehnica necesară şi materialele de construcţie. Am obţinut toate avizele şi autorizaţiile necesare atât de la Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova precum şi de la celelalte instituţii de profil.", a declarat Petru Jardan, directorul general "Avia Invest".

Totodată, în paralel cu derularea acestui proiect, va continua desfăşurarea lucrărilor de reconstrucţie a celorlalte suprafeţe de lucru ale aerodromului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Pista de decolare-aterizare a Aeroportul Chișinău se modernizează
Pista de decolare/aterizare a Aeroportului Chişinău este extinsă
Tagurile:
reconstrucție, aterizare-decolare, pixtă, porți aeriene, Aeroportul Chișinău, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII

Mai multe materiale video

 • Ora Pământului la Moscova
  Last update: 14:11 26.03.2017
  14:11 26.03.2017

  "Ora Pământului" la Moscova

  La acțiunea "Ora Pământului" au participat 150 de orașe din Federația Rusă, de 1,5 ori mai mult, decât în anul 2016. Urmăriți imaginile video de la acțiunea internațională ”Ora pământului” de la Moscova

  15
 • Premianții concursului ”Limba noiastr-i o comoară”
  Last update: 09:40 25.03.2017
  09:40 25.03.2017

  Elevii Liceului Teoretic Țipala, premiați la un concurs național

  Câțiva elevi din comuna Țipala, raionul Ialoveni, au dovedit că sunt cei mai buni în cadrul unui concurs la care au participat peste o mie de elevi.

  755
 • Preot: Părinții, responsabili în fața Domnului pentru copiii lor sinucigași
  Last update: 17:30 23.03.2017
  17:30 23.03.2017

  Preot: Părinții, responsabili în fața Domnului pentru copiii lor sinucigași

  Parohul Bisericii ”Sfânta Treime” din satul Lucașeuca, raionul Orhei, Iulian Rață, spune că părinții poartă răspundere pentru copii lor nu doar juridică, ci și în fața lui Dumnezeu.

  112
 • Deputat: Președintele țării trebuie să aibă dreptul de a dizolva Parlamentul
  Last update: 11:41 23.03.2017
  11:41 23.03.2017

  Deputat: Președintele țării trebuie să aibă dreptul de a dizolva Parlamentul

  În cadrul unui interviu realizat în studioul Sputnik Moldova, deputatul socialist Vladimir Țurcan a explicat prin ce procedură Parlamentul ar putea suspenda activitatea președintelui țării și de ce și șeful statului ar trebui să aibă dreptul de a dizolva Parlamentul.

  48

Știrile Zilei