18:21 22 Ianuarie 2018
Chişinău-2°C
În direct
Video

Aeroportul Chișinău va avea încă o pistă de aterizare-decolare

Sa primesc un link scurt
86 0 0
© Sputnik / Evghenii Panasenco

Concomitent cu pista de aterizare-decolare de bază, reconstrucția căreia se desfășoară în continuare, Aeroportul Chișinău va avea o nouă pistă menită să facă posibilă operarea non stop a zborurilor prin principalei porți aeriene din R. Moldova

"Avia Invest" va construi o nouă pistă pe Aeroportul Chișinău. Proiectul noii piste de aterizare-decolare a fost prezentat opiniei publice la data de 20 martie. Calea de rulare D (Delta) urmează a fi reconstruită şi exploatată în calitate de pistă de aterizare-decolare care va avea o lungime de 2400 m şi lăţime de 45 m. Astfel, în timp ce zborurile vor fi operate pe pista nou construită, se vor desfăşura lucrările de reconstrucţie pe pista de bază de 3590 m.

La acest plan s-a recurs, luându-se în considerare intensificarea curselor care vor fi operate în următoarea perioadă, urmând să fie evitate în felul acesta toate problemele ce țin de siguranța zborurilor și confortul călătorilor

"Avia Invest" a găsit astfel soluţia optimă pentru continuarea realizării planului de reconstrucție a pistei de aterizare-decolare, fiind posibilă totodată operarea non stop a zborurilor.

"Conform planului iniţial de reconstrucţie a pistei, ar fi trebuit ca să recurgem la restricţionarea orarului de zbor a câte 10-12 ore/zi, ceea ce ar fi condus la perturbarea orarului zborurilor, crearea inconvenienţelor companiilor aeriene dar mai ales pasagerilor. Tocmai de aceea, am decis reconstrucţia căii de rulare D pentru a o utiliza ca pistă de decolare- aterizare. Lucrările deja au demarat şi întreg procesul tehnologic este organizat, au fost aduse tehnica necesară şi materialele de construcţie. Am obţinut toate avizele şi autorizaţiile necesare atât de la Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova precum şi de la celelalte instituţii de profil.", a declarat Petru Jardan, directorul general "Avia Invest".

Totodată, în paralel cu derularea acestui proiect, va continua desfăşurarea lucrărilor de reconstrucţie a celorlalte suprafeţe de lucru ale aerodromului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Pista de decolare-aterizare a Aeroportul Chișinău se modernizează
Pista de decolare/aterizare a Aeroportului Chişinău este extinsă
Tagurile:
reconstrucție, aterizare-decolare, pixtă, porți aeriene, Aeroportul Chișinău, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIMai multe materiale video

 • Группа DoReDoS
  Last update: 18:19 20.01.2018
  18:19 20.01.2018

  Eurovision 2018. Interviu exclusiv cu formația DoReDos

  Trupa DoReDos tinde să ajungă în Finala Națională Eurivision-2018 și să ne reprezinte țara pe scena de la Lisabona, Portugalia, la Concursul Internaţional Eurovision Song Contest 2018.

  531
 • Președintele Igor Dodon
  Last update: 18:43 19.01.2018
  18:43 19.01.2018

  Președintele Dodon s-a scăldat de Bobotează

  Președintele moldovean, Igor Dodon, consideră că scăldatul în apa rece ca gheața de sărbătoarea Botezul Domnului este un obicei frumos prin care ”ne călim trupul și duhul”

  172
 • Ninsoare la Chișinău
  Last update: 09:01 18.01.2018
  09:01 18.01.2018

  Vreme infernală: Ninsoarea a paralizat circulația în Capitală

  Potrivit Serviciului Meteorologic de Stat, astăzi în toată țara va fi vreme posomorâtă, sunt așteptate precipitații puternice sub formă de lapoviță și ninsoare

  195
 • Dolores O'Riordan. Fotografie de arhivă
  Last update: 23:17 17.01.2018
  23:17 17.01.2018

  Dolores O'Riordan, așa cum va rămâne în amintirea fanilor

  Dolores O'Riordan a decedat subit pe 15 ianuarie, la Londra, unde sosise pentru o sesiune de înregistrări. Cauza morții solistei trupei „The Cranberries” nu este cunoscută.

  73

Știrile Zilei