08:49 19 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.39
  • USD18.20
  • RUB0.28
  • RON4.32
  • UAH0.69
© Sputnik /

Liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a acceptat invitația jurnalistei Cristina Bumbu-Dănuță de a discuta sincer despre realizările obținute în cei 26 de ani de independență ai Republicii Moldova, despre prietenie, trădare și umor.

Cel de-al treilea președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, spune că "așa cum 26 de ani din viața unui om nu este foarte mult pentru a atinge obiective înalte, așa și pentru țară, această perioadă nu este una destul de lungă pentru ca societatea să simtă unele rezultate". Liderul Partidului Comuniștilor spune că Moldova a înregistrat mai multe nereușite, comparativ cu alte foste republici sovietice socialiste.

"Independența a căzut din cer ca urmare a destrămării Uniunii Sovietice. Mulți se cred azi eroi, că au luptat pentru independență, că au organizat mitinguri. Nu este adevărat acest lucru. Mai mult decât atât noi am pierdut totul după implementarea unor programe de privatizare. Este ușor să distrugem, mai greu este să construim" spune Vladimir Voronin.

 

 

Tematic

Vladimir Voronin, despre prieteni, trădători și renumitele sale perle verbale
(VIDEO) Interviu exclusiv cu Vladimir Voronin. În curând pe sputnik.md
Voronin l-a felicitat cu sarcasm pe Leancă: Lângă Filat, nu în Parlament
Tagurile:
republici sovietice socialiste, Independența, eroi, miting, privatizare, societate, PCRM, Vladimir Voronin


Mai multe materiale video

Știrile Zilei