17:08 21 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.69
  • USD18.00
  • RUB0.24
  • RON4.40
  • UAH0.64
© Sputnik / Vladimir Polusatov

Mai multe probleme de actualitate în învățământ au fost discutate în cadrul Conferinței Internaționale ”Evaluarea în sistemul educațional: deziderate actuale”

Pertenerii evenimentului au fost Institutul de Științe ale Educației din România și cel din Ucraina, cu sprijinul financiar al Comisiei Naționale a Republicii Moldova pentru UNESCO.

Reprezentantul Comisiei Naționale a Republicii Moldova pentru UNESCO Luminița Drumea a vorbit despre conceptul de bioetică. Termenul a fost utilizat pentru prima dată de biochimistul și oncologul Van Rensselaer Potter pentru a scoate în prim plan problemele de etică, care pun în pericol supraviețuirea omenirii.

Directorul adjunct al Institutului de Științe ale Educației Republicii Moldova Nicolae Bucun a vorbit despre importanța pe care o are evaluarea în sistemul educațional.

În cadrul Conferinței au fost stabilite patru limbi de lucru — româna, engleza, ucraineana și rusa, prin care acesta sunt recunoscute ca limbi de comunicare la nivel internațional și regional.

Tagurile:
Institutul de Științe ale Educației, UNESCO, Luminița Drumea, Nicolae Bucun, Van Rensselaer Potter

Mai multe materiale video

Știrile Zilei