23:06 16 Ianuarie 2018
Chişinău-5°C
În direct
Video

Incredibil: Un american de culoare cântă piesa unui interpret din Moldova

Sa primesc un link scurt
28320
© Facebook / Adrian Ursu

Înregistrarea a devenit virală pe internet, tânărul de culoare din America interpretând cunoscuta piesă „Jumătate eu, Jumătate tu..."

CHIŞINĂU, 6 ian — Sputnik. Interpreții Adrian Ursu și Ionel Istrati se află de la sfârşitul anului trecut într-un turneu prin mai multe oraşe americane, postând pe reţelele de socializare au apărut înregistrări video de la întâlnirile cu moldovenii stabiliţi acolo.

Cei doi au postat pe paginile lor de facebook zeci de înregistrări de la petrecerile la care au cântat pentru concetăţenii noştri aflaţi la Chicago, Las Vegas şi în alte oraşe americane.

"Împreună cu Adrian Ursu vom da căldură frumoasei sărbători prin melodiile minunate ale acestui pământ, vom transmite dorul vetrei străbune și vom purta cu noi o parte a sufletului vesel al acestui minunat popor", declara Ionel Istrati înainte de plecarea peste ocean.

Interpretul Adrian Ursu a precizat că vor interpreta, în afară de propriile melodii, cântece îndrăgite din muzica populară şi uşoară, pe care moldovenii le ţin minte încă din copilărie.

De altfel, Adrian Ursu a reuşit performanţa de a-l învăţa pe un american de culoare, pe care l-a întâlnit în Sacramento, California, o piesă foarte populară din repertoriul său, „Jumătate eu, Jumătate tu…".

„Cât de frumos și cald cântă americanul despre Moldova! El merită să-i dăm cetățenie, ce ziceți?, a scris Adrian Ursu.

Americanul cântă cu vădită plăcere piesa, dar şi un cântec din repertoriul lui Ionel Istrati, in ritmurile unui dans improvizat.

Cei doi interpreţi povestesc cu multă emoţie despre moldovenii care i-ai primit în casele lor, despre petrecerile cu adevărat moldoveneşti la care au participat în oraşele americane, despre moldovenii, dar şi românii stabiliţi în SUA, dornici de muzică şi dans de acasă, afirmând că aceştia i-au încărcat cu energie şi voie bună.

Tematic

Lumea muzicii este bulversată: Ionel Istrati și Adrian Ursu pleacă în America
Tagurile:
Jumătate eu, Jumătate tu...", american de culoare, Sacramento, Adrian Ursu, Ionel Istrati, Chicago, turneu, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARIIMai multe materiale video

 • Două automobile s-au tamponat frontal pe un drum național
  Last update: 14:01 15.01.2018
  14:01 15.01.2018

  Imagini video de la locul gravului accident de la Anenii Noi

  Tragedia s-a produs în jurul orei 8:30, când un automobil „Audi”, care se deplasa spre Chișinău cu viteză excesivă, a ieșit pe contrasens și s-a tamponat cu un alt automobil de marca „Dacia Logan”.

  298
 • Moldovenii vor fi dezvățați să fumeze
  Last update: 14:07 14.01.2018
  14:07 14.01.2018

  Surprize pentru fumători în luna îndrăgostiților

  Peste două miliarde de țigări vor fuma moldovenii până la sfârșitul lunii iunie. Vorbim despre stocuri produse până în data de 1 ianuarie 2018, și de care agenții economici trebuie să scape cât mai urgent

  200
 • Ansamblul „Vatra Satului” în vizită la Sputnik Moldova cu prilejul Sfântului Vasile
  Last update: 17:15 13.01.2018
  17:15 13.01.2018

  Tradiții de Sfântul Vasile: Cele mai frumoase colinde și urături

  Sputnik Moldova vă prezintă cele mai frumoase colinde și urături cu prilejul sărbătorii Sfântului Vasile în interpretarea ansamblului folcloric „Vatra Satului” din comuna Feștelița, raionul Ștefan Vodă

  498
 • 2018.01.11 Incendiu pe strada Kiev 5/3 din Capitală
  Last update: 09:34 12.01.2018
  09:34 12.01.2018

  Restaurantul Kavkazkaia Plenița din Capitală a ars. Ce spune Poliția

  Cunoscutul restaurant Kavkazkaia Plenița din Capitală (Кавказская Пленница – în original, ceea ce în traducere ar fi Captiva din Caucaz) a ars în noaptea de joi spre vineri.

  2131

Știrile Zilei