19:41 07 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.31
 • RUB0.24
 • RON4.04
 • UAH0.64
© Sputnik /

Două ii cusute manual de un meșter popular autohton au ajuns la Stela Botez și Diana Josu-Braniște. De asemenea, Sputnik Moldova i-a oferit în dar o minge celui mai mic participant - Sebastian Braniște.

Premiile au fost înmânate de directorul Reprezentanței din Republica Moldova a Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik, Vladimir Novosadiuc. El le-a mulțumit învingătorilor pentru implicare, pentru faptul că promovează costumul popular și dragostea de țară.

Diana Josu-Braniște a participat la acest proiect alături de fiul ei Sebastian. Înregistrarea filmulețului are o întreagă poveste în spate. Au filmat chiar în localitatea de baștină, satul Cigârleni din Raionul Ialoveni, dimineața devreme, când soarele abia se ivea pe cer.

Vădit emoționată, cealaltă premiantă, Stela Botez a declarat că își iubește la nebunie țara și nu va pleca de aici nicicând, tocmai de aceasta a decis să participe la acest proiect. Totodată ea a declarat că este un lucru minunat când oamenii din mass media promovează valorile naționale.

Producătorul-șef al studioului Radio Sputnik Moldova, Cristina Bumbu-Dănuță, a vorbit despre ideea organizării proiectului "Îmbracă o ie și spune cu mândrie de ce iubești Moldova" și despre cât de greu a fost să selecteze învingătorii. Ea a menționat că această campanie va continua până pe 27 august, de Ziua Independenței Republicii Moldova, atunci când Sputnik Moldova va oferi în dar încă o ie, ca premiu pentru cel mai frumos filmuleț.

Tot ce trebuie să faceți este să îmbrăcați o ie și să înregistrați un video în care spuneți cu mândrie de ce iubiți Moldova. Postați filmulețul pe o rețea de socializare, provocați alți prieteni să facă la fel, trimiteți link către pagina noastră de facebook Radio Sputnik Moldova.

Noi vom avea grijă ca o lume întreagă să cunoască motivele pentru care iubiți țara și purtați cu mândrie ie. Iar pe 27 august, de Ziua Independenței Republicii Moldova, Sputnik Moldova va oferi în dar o ie pentru cel mai ingenios filmuleț. 

Tematic

Valeria Fortuna: Am îmbrăcat o frumoasă ie și spun cu mândrie că iubesc Republica Moldova
Jurnalista Tatiana Cebotari a îmbrăcat o ie și a spus cu mândrie de ce-și iubește țara
Irina Guma are 87 de ani, s-a îmbrăcat în ie și a spus cu mândrie de ce iubește Moldova
Gutiera Prodan s-a îmbrăcat în ie și a spus cu mândrie de ce iubește Moldova
Îmbracă o ie și spune cu mândrie de ce iubești Moldova
Tagurile:
ie, castigatori, sputnik


Mai multe materiale video

 • Emisiunea ”Intersecții” cu Andrei Porubin
  Last update: 12:15 07.07.2020
  12:15 07.07.2020

  Emisiunea ”Intersecții” cu Andrei Porubin

  Actorul de teatru și film Igor Chistol a cunoscut momente adevărate de glorie pe scenele teatrelor din Chișinău. Însă popularitatea lui a trecut demult hotarele Moldovei.

  21
 • Emisiunea „Atitudini” cu Maria Dimineț
  Last update: 11:00 07.07.2020
  11:00 07.07.2020

  Emisiunea „Atitudini” cu Maria Dimineț

  Pacienții se pot programa din nou pentru intervenții chirurgicale și investigații medicale performante, după o pauză de 4 luni. Cum se va desfășura această procedură în condițiile pandemiei COVID-19?

  15
 • OMS este interesată de vaccinul rusesc împotriva COVID-19
  Last update: 21:50 06.07.2020
  21:50 06.07.2020

  OMS este interesată de vaccinul rusesc împotriva COVID-19 - Video

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii s-a arătat interesată de vaccinul rusesc împotriva coronavirusului și aşteaptă rezultatele finale ale testărilor.

  104
 • Emisiunea „Atitudini” cu Maria Dimineț.
  Last update: 11:00 06.07.2020
  11:00 06.07.2020

  Emisiunea „Atitudini” cu Maria Dimineț.

  Opoziția parlamentară a anunțat că va boicota în continuare asumarea răspunderii de către Guvern, pentru proiectele de modificare a Legii Bugetului de stat. Cum va afecta această situație bunăstarea cetățenilor?

  24

Știrile Zilei