23:05 13 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.28
  • USD17.32
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.74
© Sputnik / Vladimir Polusatov

Zinaida Greceanîi consideră că în timpul apropiat ar putea interveni mai mulți factori interni și externi pentru a stabiliza situația politică din Moldova.

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi consideră că în cel mai scurt timp ar putea interveni mai mulți factori interni și externi care ar contribui la stabilizarea situației politice din Republica Moldova.

”Toți așteptă decizia Comisiei de la Veneția la recomandare pe care o vor face pentru Moldova. Noi nu putem influența această decizie, dar intuim că va fi un document care va oferi un răspuns la un deznodământ democratic și la un transfer pașnic al puterii. Eu cred că trebuie să ne așteptăm la un final pozitiv la rezolvarea acestei crize politice, de aceea am și invitat toți oamenii duminică la o acțiune pașnică. Vom vedea ce va fi după ziua de duminică, dar oricum am accentuat faptul că nu avem de gând să intrăm cu forța în instituțiile de stat. Cât va dura această stare nu știm, pentru că angajații multor instituții s-au săturat de incertitudinea aceasta. Dacă ei nu decid pașnic să transmită puterea atunci sunt sigură că acest val de neîncredere care s-a pornit în instituțiile statului se va amplifica în defavoarea fostei guvernări”, a menționat Zinaida Greceanîi.

Amintim că astăzi, Igor Dodon anunțat organizarea unui marș care urmează să aibă loc duminică în capitală. Potrivit lui, cu cât mai mulți oameni se vor alătura acestui miting pașnic, cu atât mai repede va avea loc ”transmiterea pașnică a puterii” de la guvernarea condusă de PD la cea creată de PSRM – ACUM.

Un mesaj similara a fost transmis și de liderii Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, care au îndemnat lumea să participe duminică la un ”protest pașnic”.

Тема:
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (111)

Tematic

Socialiștii ar putea ieși la protest alături de Năstase și Sandu? Iată ce spune Novac
Igor Dodon anunță cum poate avea loc transmiterea pașnică a puterii - Video
Tagurile:
criză politică


Mai multe materiale video

Știrile Zilei