13:38 20 August 2019
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.62
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.70
© Sputnik / Vladimir Polusatov

Curtea Supremă de Justiție va fi transformată în ”Curtea de Casație”. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Olesea Stamate. În perioada următoare se vor propune o serie de modificări care vizează activitatea Curții Supreme de Justiție care va fi nu doar o instanță de casație, dar va avea și un număr mai mic de judecători.

O prioritate de moment al Ministerului Justiției vor fi schimbările din sistemul judecătoresc și cel al Procuraturii. Declarația a fost făcută de ministrul Justiției, Olesea Stamate. Ministrul a spus că, se dorește reformarea mai întâi a Curții Supreme de Justiție în una de Casație.

”Este clar că, încrederea cetățenilor în sistemul judecătoresc este în scădere. Vrem să încercăm cu reformarea CSJ. Credem că CSJ trebuie să aibă un rol aparte în structura judecătorească. Venind de la acest principiu, se presupune și reducerea judecătorilor. Ei vor fi mai întâi  evaluați, apoi vor ajunge la CSJ. Este un prim pas pentru curățarea sistemului. Acest aspect va oferi un imbold și pentru celălalte instanțe, cele de fond și de apel”, a menționat Olesea Stamate.

 

Tematic

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii a fost demis din funcție
Tagurile:
judecatori, Curtea Supremă, CSM


Mai multe materiale video

Știrile Zilei