12:21 19 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.68
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.72

Ministerul Afacerilor Interne a făcut public un video în care sunt surprinși cum iau mită cei opt vameși ai Postului Vamal Leuşeni-Albiţa vor compărea pe banca acuzaţilor pentru corupere pasivă. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a lor în judecată.

Potrivit poliției, activitatea criminală a celor opt vameşi a fost documentată, pe parcursul anului 2018, de procurorii Anticorupţie, de comun cu Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie a MAI şi Direcţia Integritate şi Supraveghere a Serviciului Vamal.

Potrivit rechizitoriului, suma bunurilor primite de la persoane fizice varia între 200 lei şi 50 euro, în funcţie de obiectul ce trebuia devamat.

În rezultatul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii, au fost documentate acţiunile ilegale atât ale celor opt inspectori vamali, cât şi a mai bine de 20 de persoane fizice.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă amendă de până la 2000 unităţi convenţionale, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate timp de cinci ani.

Tagurile:
vames, mita


Mai multe materiale video

Știrile Zilei