12:13 19 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.68
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.72
© Sputnik / Vladimir Polusatov

Ministrul Apărării Pavel Voicu a precizat că omologul său rus, Serghei Șoigu, urmează să viziteze Republica Moldova pe 24 august, la invitația președintelui Igor Dodon, și nu a Ministerului Apărării.

Precizarea vine după ce prim-ministru Maia Sandu a declarat la ședința Guvernului că vizita ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, la Chișinău, pe 24 august, nu va fi una oficială, întrucât Guvernul nu a fost notificat din timp și nu au fost făcute demersurile necesare în acest sens.

„Posibil a fost confuzie în acest sens. Serghei Șoigu vine la invitația președintelui Republicii Moldova. Nu cunosc titlul vizitei oficialului. Știu doar că și-a anunțat intenția de a participa la evenimentul consacrat împlinirii 75 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă”, a menționat Pavel Voicu.

Pavel Voicu a mai  spus că, în cadrul acestei vizite, ar putea fi discutată și situația de la depozitul de armament de la Cobasna.

„Anterior am convenit ca până la finele lunii august o să se vadă cum stau lucrurile la acest depozit și vom veni cu propuneri comune pentru evacuarea sau nimicirea acestora”, a spus ministrul.

El a mai spus că, după ședința Guvernului, Maia Sandu a declarat că nu este împotriva vizitei ministrului rus, doar că pentru o vizită oficială urmau să fie respectate măsurile protocolare.

Tematic

Neînțelegeri în Guvern în ajunul vizitei la Chișinău a ministrului rus al Apărării
Tagurile:
Ministerul Apărării


Mai multe materiale video

Știrile Zilei