15:58 12 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.22
  • USD17.43
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.71
© Sputnik / Vladimir Polusatov

După ce a ieșit în turul doi de scrutin la alegerile locale generale, Ion Ceban a făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, primele promisiuni electorale.

Pe 21 octombrie, candidatul la funcția de primar al municipiul Chișinău Ion Ceban a venit cu mai multe promisiuni pentru locuitorii Capitalei, în cadrul unei conferințe de presă. Ceban a subliniat că, în cazul în care va câștiga șefia la Primăria Chișinău, se va concentra pe câteva domenii prioritare, în viziunea sa.

"Noi nu avem ce împărți în acest oraș decât miile de probleme pe care le are. Vreau oameni competenți și profesioniști. Împreună trebuie să depunem efort pentru a depăși crizele majore precum cea economică, socială și demografică", a declarat Ceban.

Dacă va ajunge primar, Ceban spune că își dorește definitivarea tuturor documentelor de planificare strategică pentru municipiu.

"Aici mă refer la trei dintre cele mai importante precum: concepția de dezvoltare durabilă a Chișinăului, planul general urbanistic și planul de mobilitate urbană durabilă", a menționat Ceban.

Ion Ceban le promite chișinăuienilor drumuri și trotuare reparate, dezvoltarea suburbiilor la nivelul Capitalei, majorarea salariilor și asistenței sociale, crearea unor noi locuri de muncă pentru tineri și modernizarea grădinițelor și școlilor. Totodată, Ceban spune că va lupta împotriva corupției la nivelul Primăriei municipiului Chișinău.

Potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor locale în municipiul Chișinău, în turul doi al alegerilor locale, care vor avea loc în data de 3 noiembrie, vor candida Ion Ceban și Andrei Năstase. În primul tur al alegerilor  locale în Chișinău, candidatul PSRM Ion Ceban a obținut 40,19%, iar candidatul Blocului ACUM Andrei Năstase - 31,08 procente. În turul doi va câștiga cel care va obține cel mai mare număr de voturi.

Тема:
Alegeri locale - 2019 (141)

Tematic

Cum se explică plasarea pe locul trei în alegerile locale a fostului edil al Chișinăului
Tagurile:
primar, promisiuni electorale, alegeri


Mai multe materiale video

Știrile Zilei