01:43 11 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
© Sputnik /

Directorul Departamentului de Informații și Presă al Ministerului Afacerilor Externe al Federației a declarat că trendul pozitiv atestat în mersul negocierilor în formatul ”5+2” a fost irosit în acest an.

Reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia răspunde la întrebările jurnaliștilor din Republica Moldova, Georgia, Belarus, Estonia și Letonia.

Purtătorul de cuvânt al diplomației ruse, Maria Zaharova, a fost întrebată dacă Moscova se va implica mai activ în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, având în vedere că în 2019 procesul de negocieri a intrat în impas. 

Reprezentantul Ministerului de Externe al Rusiei a confirmat că implementarea înțelegerilor dintre Chișinău și Tiraspol a încetinit pe parcursul anului 2019 pentru că în dreapta Nistrului situația politică a fost tumultoasă, au avut loc alegeri și s-au schimbat trei guverne. 

Trendul pozitiv atestat în mersul negocierilor în formatul ”5+2” a fost irosit în acest an, a declarat Zaharova, răspunzându-i unui jurnalist din regiunea transnistreană referitor la nerealizarea unor angajamente de către Republica Moldova, care au dus la nesemnarea protocolului final de la Bratislava.

Urmăriți mai jos un fragment din videoconferința organizată de agenția Sputnik

Tematic

Cum vrea Moscova să reducă tensiunile dintre Chișinău și Tiraspol: Ce spune Zaharova
Zaharova, despre încrederea Transnistriei în Rusia: Este ”literatură”, dar și realități
Tagurile:
formatul 5+2, Moldova, Rusia, Zaharova


Mai multe materiale video

Știrile Zilei