18:30 10 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
© Sputnik / Evghenii Panasenco

Tradițiile și obiceiurile trebuie păstrate cu sfințenie. Astăzi, în incinta celei mai vechi instituții muzeale din Republica Moldova - Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, au răsunat cântece de Crăciun.

Reprezentanții mai multor colective folclorice, îmbrăcați în straie naționale, și coriști din nordul, centrul și sudul Moldovei au participat la Sărbătoarea colindelor „Hristos Se naște, slăviți-L!”.

Evenimentul este organizat de Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, în colaborare cu Mitropolia Chișinăului și Întregii Moldove, Sectorul Sinodal Relații Culturale.

Potrivit președintelui Sectorului Sinodal Activități Culturale, Nicolae Ciobanu, participanții sunt foarte receptivi și de fiecare dată așteaptă cu sufletul la gură să prezinte cele mai frumoase colinde și să aducă vestea bună a Nașterii lui Iisus Hristos.

"Colectivele ne sună din timp și se interesează dacă va avea loc evenimentul. Participanții sunt deschiși de a lua parte la acest festival de colinde. Și muzeul are o atmosferă deosebită, plăcută – covoare vechi, costume naționale care ne amintesc de tradiții și obiceiuri. Ne bucurăm că acest festival ia amploare și colectivele doresc să participe", a remarcat părintele Nicolae Ciobanu.

La sărbătoare au participat șapte colective, atât de maturi, cât și de copii. Conducătorul corului de copii al Parohiei Dumbrava, Oltea Boldureanu, spune că melodiile de Crăciun îi unesc pe cei mici, iar împreună creează lucruri minunate.

"N-am venit să cerem, ci am venit să dăm. Acesta este rolul colindătorului, nu să ceară colaci sau bani, dar să dăruiască bucuria Nașterii Domnului, să dăruiască această veste minunată că a venit pe pământ Mântuitorul nostru. Copilașii sunt foarte receptivi și se bucură enorm că participă la asemenea evenimente", a spus Oltea Boldureanu.

Sărbătoarea colindelor „Hristos Se naște, slăviți-L!” a ajuns la cea de-a V-a ediție.

Tematic

Colinde la Sputnik Moldova: Interpreta Oxana Mardari a lansat o nouă melodie de suflet
Tagurile:
colindători, cântece, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, colinde, Crăciun


Mai multe materiale video

Știrile Zilei