13:11 07 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD18.64
 • RUB0.24
 • RON4.17
 • UAH0.68
© Sputnik / Evghenii Panasenco

Exportatorii de miere care participă la expoziția ”Fabricat în Moldova” ne-au povestit despre problemele cu care se confruntă albinarii moldoveni.

Expoziția Națională ”Fabricat în Moldova” este utilă pentru producătorii locali, spune Inna Negruța, care reprezintă o companie exportatoare de miere.

Va crește prețul mierii în Moldova - albinele mor în fiecare an

"Aici sunt prezentate produse fabricate în țara noastră. Pentru noi, acest tip de eveniment este o platformă pentru a ne face cunoscuți, pentru a introduce rezidenții și oaspeții țării noastre cu produse locale", a spus sursa.

Potrivit acesteia, compania pe care o reprezintă este angajată în exportul de miere naturală.

"Nu suntem reprezentați pe piața locală în niciun magazin, dar acest lucru face parte din planurile noastre - vrem să începem o afacere", a spus ea.

În ceea ce privește sprijinul sectorului, acesta, după cum a menționat antreprenorul, este unul dintre motivele pentru care exportatorii se află la expoziția ”Fabricat în Moldova”.

"Aici sunt oficiali - premierul, ministrul Agriculturii și astfel avem posibilitatea să le vorbim despre problemele cu care ne confruntăm. În prezent, piața mierii este foarte instabilă la nivel mondial. Cu mare regret UE practic a stopat achizițiile de miere din Republica Moldova, din motiv că Ucraina exportă la un preț mult mai mic. De aceea ne aflăm astăzi aici pentru ca să transmitem mesajul că avem nevoie de sprijinul statului. Avem nevoie pentru ca să fim ajutați în acest moment dificil pentru ca să ne putem menține ca exportator pe piață. În caz contrar, riscăm ca foarte mulți exportatori să-și steze activitatea și să nu mai poată exporta”, a declarat Negruța.

Тема:
Expoziția ”Fabricat în Moldova” – o șansă pentru producătorii moldoveni (17)

Tematic

UE vrea miere ecologică din Moldova. Pot apicultorii să ofere produsul solicitat?


Mai multe materiale video

 • Iisus Vorobiov: cine și de ce l-a reținut la Moscova
  Last update: 20:27 06.04.2020
  20:27 06.04.2020

  Iisus Vorobiov: Cine și de ce l-a reținut la Moscova

  La Moscova a avut loc un caz care merită să devină o continuare a romanuluiu “Maestrul și Margareta” al lui Bulgakov. Polițiștii au reținut un bărbat pe numele Iisus Vorobiov, în timp ce își plimba câinele Platon prin parcul “Patriarșie prudî”.

  130
 • Emisiunea „Contrapunct”. Invitat: Mihail Machidon.
  Last update: 11:00 03.04.2020
  11:00 03.04.2020

  Emisiunea „Contrapunct”. Invitat: Mihail Machidon.

  Invitatul emisiunii „Contrapunct” este Secretarul de Stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Mihail Machidon. În cadrul emisiunii vom discuta despre acțiunile ministerului de resort în contextul stării de urgență.

  34
 • Rusia a trimis un avion cu ajutor umanitar în SUA
  Last update: 18:36 02.04.2020
  18:36 02.04.2020

  Rusia a trimis un avion cu ajutor umanitar în SUA - Video

  Federația Rusă a trimis în SUA un avion cu ajutor umanitar pentru lupta împotriva răspândirii noului tip de coronavirus.

  266
 • LIVE: Vladimir Putin - adresare către poporul rus
  Last update: 16:56 02.04.2020
  16:56 02.04.2020

  LIVE: Vladimir Putin - adresare către poporul rus

  A trecut exact o săptămână din ziua în care a fost transmis mesajul anterior al președintelui către cetățenii ruși, atunci fiind vorba de răspândirea noului coronavirus și măsurile de prevenire a infectării.

  380

Știrile Zilei