21:28 06 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.04
 • USD18.54
 • RUB0.24
 • RON4.15
 • UAH0.68
© Sputnik / Vladimir Polusatov

Cea mai mare expoziție națională a producătorilor autohtoni și-a închis ușile. După cinci zile de târg a venit timpul pentru bilanțuri.

Producători din întreaga țară din domeniul industriei alimentare, vitivinicole, industriei mobilei, industriei ușoare, utilaje, tehnică și aparataje, instituții de cercetări științifice, meșteri populari, și-au prezentat produsele în cadrul expoziției naționale „Fabricat în Moldova”, organizată în perioada 29 ianuarie – 2 februarie.

Scopul evenimentului care în acest an a ajuns la cea de-a XIX-a ediție este de a unifica forțele reprezentanților administrației publice, comunității de afaceri și organizațiilor obștești în susținerea produselor autohtone.

Igor Golban participă la „Fabricat în Moldova de mai mulți ani. Este pentru prima dată însă când produsul cu care participă deține certificat Eco, o noutate pentru ediția din acest an a expoziției.

„Toți clienții noștri ne-au găsit aici. Ne-am făcut foarte mulți clienți noi, iar asta ne bucură. Vânzările au fost peste așteptările noastre. A fost foarte multă lume. La cel mai înalt nivel a fost organizat, organizare de nota zece. Noi am participat la ultimele șapte, opt ediții, dar cea din acest an a fost foarte reușită și suntem foarte mulțumiți”, ne-a povestit producătorul.

Parafina prinde formă și culoare în mâinile Angelei Cârchilan, producătoru de lumânări decorative din Nisporeni. Aceasta spune că participarea la expoziție îi oferă oportunități de a face cunoștință cu clienți noi, dar și de a găsi parteneri de afaceri noi.

„Vizitatori foarte mulți, foarte aglomerat, bucură ochiul că lumea vine și ne apreciază produsele”, a povestit pentru Sputnik Moldova Angela Cârchilan. .

Pentru prima dată în istoria expoziției-târg a fost instalat un stand colectiv al antreprenorilor din România și din Republica Bașkortostan, Federația Rusă. Totodată, expoziția a inclus Forumul Internațional de Afaceri „Moldova 2020 – formarea viitoarei cooperări internaționale de afaceri”, care a reunit peste 200 de întreprinderi din Republica Moldova, dar și din state precum România, Belgia, Ungaria, Italia, Marea Britanie, Ucraina, Belarus, Federația Rusă, Turcia, Israel, Georgia.

Expoziția națională „Fabricat în Moldova” este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova.

Тема:
Expoziția ”Fabricat în Moldova” – o șansă pentru producătorii moldoveni (17)

Tematic

Parcul Valea Morilor și Moldexpo: cum se vor transforma peste patru ani
Sărbătorile au ajuns în Chișinău: Târgul "Crăciunul Acasă" de la "MOLDEXPO"
Tagurile:
producătorii moldoveni, Micii producători, Producător autohton, Fabricat în Moldova


Mai multe materiale video

 • Iisus Vorobiov: cine și de ce l-a reținut la Moscova
  Last update: 20:27 06.04.2020
  20:27 06.04.2020

  Iisus Vorobiov: Cine și de ce l-a reținut la Moscova

  La Moscova a avut loc un caz care merită să devină o continuare a romanuluiu “Maestrul și Margareta” al lui Bulgakov. Polițiștii au reținut un bărbat pe numele Iisus Vorobiov, în timp ce își plimba câinele Platon prin parcul “Patriarșie prudî”.

  63
 • Emisiunea „Contrapunct”. Invitat: Mihail Machidon.
  Last update: 11:00 03.04.2020
  11:00 03.04.2020

  Emisiunea „Contrapunct”. Invitat: Mihail Machidon.

  Invitatul emisiunii „Contrapunct” este Secretarul de Stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Mihail Machidon. În cadrul emisiunii vom discuta despre acțiunile ministerului de resort în contextul stării de urgență.

  34
 • Rusia a trimis un avion cu ajutor umanitar în SUA
  Last update: 18:36 02.04.2020
  18:36 02.04.2020

  Rusia a trimis un avion cu ajutor umanitar în SUA - Video

  Federația Rusă a trimis în SUA un avion cu ajutor umanitar pentru lupta împotriva răspândirii noului tip de coronavirus.

  261
 • LIVE: Vladimir Putin - adresare către poporul rus
  Last update: 16:56 02.04.2020
  16:56 02.04.2020

  LIVE: Vladimir Putin - adresare către poporul rus

  A trecut exact o săptămână din ziua în care a fost transmis mesajul anterior al președintelui către cetățenii ruși, atunci fiind vorba de răspândirea noului coronavirus și măsurile de prevenire a infectării.

  379

Știrile Zilei