14:19 05 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
© Video : Sputnik / RUPTLY

Acum 79 de ani, a început cel mai teribil război din istoria omenirii, 1418 zile și nopți în care Uniunea Sovietică a luptat pentru viitorul întregii lumi.

Marele Război pentru Apărarea Patriei a luat 27 de milioane de vieți ale cetățenilor din URSS. Astăzi, Rusia face apel să nu fie admisă rescrierea istoriei și să fie păstrată memoria despre eroismul și victimele tuturor popoarelor Uniunii Sovietice, care au luptat pe front și în spatele acestuia pentru dreptul lor la viață și libertate.

”Încercările grele din timpul războiului au arătat puterea și rezistența incredibilă a poporului nostru. Exemple nemuritoare de curaj, patriotism adevărat și devotament față de testamentul lăsat de strămoși – să ne păzim și să ne apărăm pământul natal”, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Șeful statului a subliniat că pentru cetățenii Rusiei este sacră memoria tuturor celor care au luptat și au murit în Marelui Război pentru Apărarea Patrie, a celor care au făcut tot ce le-a stat în putere pentru a învinge.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Putin: Memoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei este sacră
Tagurile:
memorie, Marele Război pentru Apărarea Patriei


Mai multe materiale video

Știrile Zilei