02:53 25 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD16.77
  • RUB0.22
  • RON4.01
  • UAH0.59
© Sputnik / Evghenii Panasenco

Părinții și profesorii din Ciutești, raionul Nisporeni, sunt revoltați că în data de 21 mai consiliul Raional Nisporeni a decis transformarea acestei instituții din gimnaziu în școală primară-grădiniță.

Comitetul părintesc a înaintat o petiție Direcției Raionale de Învățământ Nisporeni și Ministerului Educației, în care cere ca această decizie să fie revizuită, astfel ca copii lor să nu fie nevoiți să meargă la școală în satul vecin, Seliște.

Părinții, care s-au întrunit astăzi la adunarea comitetului părintesc, afirmă că copiii lor au dreptul să învețe în propria localitate, mai ales că gimnaziul Ciutești are o clădire bine amenajată, bună pentru a primi copiii din data de 1 septembrie.

Ciuteștenii speră că autoritățile raioane și naționale își vor revizui decizia, altfel din sat vot pleca și mai mulți oameni, în special, tinerii.   

Edificiul gimnaziului din Ciutești era revăzut pentru 464 de elevi. Când a fost dat în folosință, în 2002, la gimnaziu mergeau 272 de elevi, iar în perioada sovietică în școala veche din erau peste 330 de elevi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
protest, închis, gimnaziu, nisporeni, Ciutești

Mai multe materiale video

Știrile Zilei