18:01 21 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.69
  • USD18.00
  • RUB0.24
  • RON4.40
  • UAH0.64
© Ruptly / Press Service of the Prime Minister of Armenia Nikol Pashinyan

Filmările cu drone prezintă protestele care se desfășoară în capitala Erevan, unde susținătorii și oponenții prim-ministrului armean Nikol Pașinean au ieșit luni în stradă.

Pașinean și soția sa, Anna Hakobyan, s-au alăturat miilor de protestatari în piața Republicii din Erevan, unde prim-ministrul s-a adresat apoi susținătorilor săi.

La rândul lor, protestatarii din opoziție au mărșăluit în mai multe locuri din oraș, pornind de pe bulevardul Baghramyan.

Protestele împotriva premierului au izbucnit din nou joi, după ce un grup de ofițeri militari au expediat o scrisoare prin care i-au cerut prim-ministrului să demisioneze.

În ciuda presiunilor reînnoite, Pașinean a refuzat să-și dea demisia, a numit scrisoarea armatei „o tentativă de lovitură de stat” și a încercat să îl scoată din funcție pe șeful Statului Major al Forțelor Armate.

Potrivit serviciului de presă al șefului statului, președintele Republicii Armene, Armen Sarkissian, nu a semnat ordinul lui Pașinean și i-a returnat documentul prim-ministrului.

Protestele anti-Pașinene au început inițial în noiembrie anul trecut, după ce acesta a semnat acordul intermediat de Rusia pentru a pune capăt luptelor dintre forțele azere și armene pentru regiunea disputată Nagorno-Karabah.

Conform condițiilor acordului trilateral, o serie de regiuni din Nagorno-Karabah au trecut oficial sub controlul Azerbaidjanului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Putin a discutat cu Pașinean situația din Armenia
Cum declarația lui Pașinean despre complexele "Iskander" a divizat Armenia: Ce spune Rusia
Tagurile:
drone, proteste, Erevan, Armenia

Mai multe materiale video

Știrile Zilei