14:55 19 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65

Anterior, municipalitatea a anunțat că a solicitat ca lucrările de reabilitare a străzii să fie încheiate către sfârșitul lunii august curent.

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a publicat pe pagina sa de Facebook o înregistrare video cu desfășurarea lucrărilor de reabilitare a străzii Ion Creangă.

Lucrările de reparație a străzii Ion Creangă, pe segmentul strada Alba Iulia – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, au început în luna noiembrie a anului trecut. Municipalitatea a anunțat anterior că a solicitat finalizarea lucrărilor până la sfârșitul lunii august 2021, deși programul proiectului este prevăzut până în martie 2022.

„Inițial vor fi înlocuite rețelele edilitare, după care va fi asfaltată strada. Lucrările vor consta în frezarea îmbrăcămintei rutiere pe cotele prevăzute în proiect și așternerea unui strat de beton asfaltic dens, de 8 centimetri, pe bază de granule din granit. Urmează acoperirea suprafeței cu geocompozit, pentru a spori rezistența asfaltului, după care va fi așternut stratul de uzură de 5 centimetri, din mastic bituminos cu celuloză”, a explicat Primăria la momentul inițierii lucrărilor.

Pentru a se evita ambuteiajele, s-a decis organizarea lucrărilor pe tronsoane, fără suspendarea în totalitate a traficul rutier, ci doar pe anumite benzi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Nebunie pe o stradă din Capitală: A intervenit poliția - Foto
Tagurile:
Chișinău, stradă, reparație

Mai multe materiale video

Știrile Zilei