22:32 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
© Ruptly

Cel puțin un protestatar palestinian a fost ucis și mai mulți au fost răniți vineri în ciocnirile cu soldații israelieni din Jenin, în Cisiordania.

Imaginile video surprind înmormântarea bărbatului, la care au participat sute de oameni care purtau steaguri ale Palestinei și Hamas. Ultima escaladare israeliano-palestiniană s-a propagat și în Cisiordania, unde au avut loc proteste violente împotriva atacurilor israeliene asupra Fâșiei Gaza.

Situația de la granița dintre Israel și sectorul palestinian Gaza s-a acutizat luni seara. Atacurile cu rachete asupra așezărilor israeliene au loc aproape continuu; conform ultimelor date, șase civili și un soldat israelian au fost uciși. Aproximativ 1.750 de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza pe teritoriul israelian de la începutul escaladării, dintre care aproximativ 300 au explodat în enclava palestiniană, a declarat armata israeliană joi seară. Israelul a atacat Fâșia Gaza, lovind ținte ale grupurilor palestiniene Hamas și Jihadul Islamic și ucigând mai mulți militanți, inclusiv comandanți de război. Potrivit Ministerului Sănătății din Palestina, 103 persoane au fost ucise în atacurile israeliene din Gaza.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Anunțul care a supărat RĂU Israelul – și care ar fi motivele
Israel, conflictul degenerează: ”Fraţi evrei, opriţi-vă!”

Mai multe materiale video

Știrile Zilei