08:33 24 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.98
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
© Ruptly

Protestatarii anti-guvernamentali au distrus joi o cabină de taxare în Villa Rica, la sud de Cali, Columbia, dând foc mai multor clădiri, pe fondul ciocnirilor cu Echipa Mobilă Anti-Riot (ESMAD).

Incidentul a avut loc în timpul unei alte zile de proteste naționale la care au participat mai multe orașe din Columbia.

Potrivit presei locale, autoritățile ESMAD au intervenit atunci când un grup de protestatari în glugă au dat foc cabinei de taxare. Localnicii au fost văzuți inspectând resturile de după incendiu, îndepărtând bucăți de structură și cabluri în mijlocul norilor de fum în creștere.

Oficialii militari au stabilit bariere și puncte de control în apropierea cabinei de taxare din departamentul Valle del Cauca. Această zonă a fost blocată de localnici, întrerupând fluxul de bunuri esențiale, cum ar fi alimente și consumabile medicale.

Incidentul urmează protestelor sociale și economice în curs din Columbia, de la sfârșitul lunii aprilie, declanșate urmare a unui proiect de lege de reformă fiscală propus de președintele Ivan Duque. Chiar și după ceproiectul de lege a fost retras, protestele anti-guvernamentale din toată țara au continuat, rezultând cu cel puțin 52 de victime mortale. Zona Cali a fost deosebit de afectată, deoarece demonstrațiile au dus la cel puțin 32 de decese în oraș.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Proteste, Columbia

Mai multe materiale video

Știrile Zilei