14:46 24 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.98
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66

Poliția de Frontieră sărbătorește astăzi 29 ani de la fondare. Cu această ocazie, administrația instituției organizează mai multe evenimente.

Astăzi, mai mulți polițiști de frontieră, dar și veterani ai frontierei, vor primi distincții din partea MAI și IGPF, inclusiv grade speciale înainte de termen, iar partenerii de dezvoltare ai instituției vor fi decorați cu medalii de cooperare.

 Altor angajați ai Poliției de Frontieră vor fi înmânate mențiunile din partea Guvernului și Președinției. Totodată, 20 de polițiști de frontieră vor primi „cadouri de preț” - ceasuri inscripționate cu simbolica IGPF.

Pentru anul 2021, din bugetul Poliției de Frontieră a fost alocată suma de peste 130 de mii de lei pentru achiziționarea cadourilor de preț, care vor fi oferite angajaților în cadrul sărbătorilor naționale și profesionale.

În anul 1992 a fost fondat Departamentul Trupelor de Grăniceri ale Republicii Moldova, iar în 2005 acesta a fost reorganizat în Serviciul Grăniceri al Republicii Moldova. În anul 2012 s-a reorganizat în Poliția de Frontieră. În prezent, în cadrul Poliției de Frontieră activează peste 3000 de polițiști de frontieră.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
poliția de frontieră, poliție

Mai multe materiale video

Știrile Zilei