11:21 27 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
НАТО

Patruşev: potenţialul NATO la frontiere ameninţă FR şi aliaţii ei

OTAN
În lume
Sa primesc un link scurt
12910

Consolidarea potenţialului ofensiv al SUA şi NATO la frontierele ruse creează ameninţări nu doar pentru FR, dar şi pentru aliaţii ei, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nicolai Patruşev.

CHIŞINĂU, 20 mai – Sputnik Moldova. Consolidarea potenţialului ofensiv al SUA şi NATO la frontierele ruse creează ameninţări nu doar pentru FR, dar şi pentru aliaţii ei, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nicolai Patruşev.

„În lupta statelor pentru interesele lor au devenit tipice „acţiunile indirecte” – utilizarea potenţialului protestatar al populaţiei, al organizaţiilor radicale şi extremiste, al companiilor militare private. 

Creşte şi agresivitatea SUA şi NATO în raport cu Rusia. Se consolidează şi potenţialul ofensiv în imediata apropiere a frontierelor ruse, ceea ce creează ameninţări nu doar pentru noi, dar şi aliaţilor noştri”, îl citează pe Petruşev, serviciul de presă al Consiliului de Securitate, după finalizarea şedinţei comitetului secretarilor consiliilor de securitate al Organizaţiei Acordului pentru Securitate Colectivă, care s-a desfăşurat la 20 mai în Tadjikistan.


Tematic

NATO nu planifică reluarea cooperării cu Rusia?
Michael Turner: NATO trebuie să se extindă
Tagurile:
Rusia, extindere, NATO
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei