02:45 13 August 2020
În direct
  • EUR19.56
  • USD16.61
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
În lume
Sa primesc un link scurt
5320

SUA nu pot rezolva nici un conflict de unii singuri, este necesară unificarea eforturilor colective, a declarat şeful MAE al FR, Serghei Lavrov.

CHIŞINĂU, 3 iul – Sputnik. „Caracterul conflictelor care izbucnesc în lumea contemporană este de aşa natură, încât chiar şi o asemenea structură precum BRICS nu este capabilă să le reglementeze eficient, fără cooperarea cu alţi jucători. Acelaşi lucru se referă şi la orice altă ţară sau grup de ţări – nici SUA, nici Uniunea Europeană, nici NATO, nici altcineva nu va putea reglementa nici un conflict din lume fără  o adevărată unificare colectivă a eforturilor”, — a spus Lavrov la întâlnirea cu participanţii la summit-ul de tineret BRICS, informează Sputnik Moldova, ci referire la RIA Novosti.

Potrivit lui Lavrov, în toate conflictele „este necesară unificarea eforturilor şi a Occidentului, şi a Răsăritului, şi a Sudului, şi a diverselor structuri care unesc ţările occidentale ori alte ţările de frunte, inclusiv BRICS”. El a adăugat că influenţa ţărilor BRICS asupra relaţiilor internaţionale contemporane „este foarte serioasă”.

Tagurile:
conflicte, Reglementare transnistreană, SUA, BRICS, Serghei Lavrov, Federaţia Rusă


Știrile Zilei