19:09 02 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.25
  • USD17.18
  • RUB0.24
  • RON3.98
  • UAH0.64
În lume
Sa primesc un link scurt
21 0 0

La întrevederea cu omologul său chinez, Wang Yi, în cadrul forumului ASEAN din Kuala Lumpur, şeful MAE al Rusiei, Serghei Lavrov , şi-a exprimat speranţa că cooperarea celor două ţări va fi în interesul păcii şi stabilităţii.

CHIŞINĂU, 5 aug — Sputnik. Dezvoltarea relaţiilor ruso-chineze corespunde priorităţilor Rusiei, a declarat şeful MAE al FR, Serghei Lavrov.

„Dezvoltarea relaţiilor ruso-chineze este una dintre priorităţile Rusiei şi sper că aceasta este şi în interesul păcii şi stabilităţii”, a declarat el în timpul întâlnirii cu ministrul afacerilor externe al Chinei, Wang Yi, care s-a desfăşurat în cadrul forumului ASEAN (Asociaţia Naţiunilor Asiatice din Sud-Est — The Association of Southeast Asian Nations).

Lavrov a amintit de vizita precedentă în FR a preşedintelui Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, şi de vizita pe care trebuie să o întreprindă în China preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

„Liderii noştri s-au întâlnit în iulie, atunci când au participat la summit-urile OCS şi BRICS în Ufa. La invitaţia preşedintelui Chinei, preşedintele Rusiei va participa, exact peste o lună, la evenimentele dedicate celor 70 de ani de la victoria în războiul de rezistenţă al Chinei împotriva militarismului japonez. Eu sper că noi vom putea discuta astăzi cum decurg pregătirile pentru această vizită importantă”, — a menţionat şeful MAE al FR.

La rândul său, Wang Yi a anunţat că luna trecută „Rusia, în calitate de gazdă, a desfăşurat la un nivel foarte înalt summit-urile OCS şi BRICS”.

„Aceasta a demonstrat încă o dată capacitatea extraordinară a părţii ruse de organizare a unor evenimente internaţionale de anvergură, dar şi influenţa internaţională importantă a ţării Dumneavoastră”, — a menţionat ministrul chinez.

Tematic

Lavrov: SUA nu vor rezolva nici un conflict de unii singuri
Lavrov: Rusia nu pretinde să fie monopolist în spațiul post sovietic
Economist: BRICS şi OCS – o locomotivă a economiei mondiale
Marţi şi-a început activitatea Noua bancă de dezvoltare a BRICS
Expert: RM poate beneficia de BRICS exclusiv sub aspect economic
Tagurile:
Vladimir Putin, Xi Jinping, pace, stabilitate, prioritae, relaţii, dezboltare, OCS, BRICS, Wang Yi, Serghei Lavrov, Rusia, China


Știrile Zilei