21:45 19 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.16
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Дубай

Marinarilor ruși de pe vasul din Dubai li s-a adus apă și hrană

© Photo : Vyacheslav Pakhomov
În lume
Sa primesc un link scurt
9 0 0

Marinarii se află pe vasul Onyx Mahshahr, care a fost cumpărat din China de către un cetățean al Iranului pentru securizarea platformelor petroliere și se află sub pavilionul Panamei. După cum s-a comunicat, marinarii nu şi-au primit salariile pentru două luni şi jumătate.

CHIŞINĂU, 11 aug – Sputnik. Marinarilor ruși, care rămân în continuare pe vasul Onyx Mahshahr din Dubai, li s-au adus alimente și apă, a comunicat pentru RIA Novosti Nikolai Suhanov, președintele organizației regionale din Orientul Îndepărtat al Sindicatelor din Rusia.

Anterior s-a comunicat că vasul Onyx Mahshahr a fost cumpărat din China de către un cetățean al Iranului, pentru securizarea platformelor petroliere și se află sub pavilion panamez. Cu 14 marinari ruși la bord, acesta a staționat aproximativ o lună pe insula Kish din Iran. Acestora nu li s-a plătit salariul timp de două luni şi jumătate. Marinarii s-au adresat sindicatelor. Mai târziu, o parte din marinari au primit banii și au părăsit vasul, iar câteva persoane au rămas să muncească. După cum s-a comunicat, că acestora li s-a terminat apa și produsele.

"Noi am primit informația de la marinarii noștri, cum că proprietarul vasului le-a propus să coboare pe ţărm. El le-a propus, de asemenea, să-i transporte din cont propriu în Rusia, iar salariul să li-l transfere mai târziu. Marinarii au refuzat să părăsească vasul până când nu li se vor achita datoriile salariale, sumă constituind 40 de mii de dolari”, a comunicat Suhanov pentru RIA Novosti.

”Astăzi vor avea loc tratativele cu proprietarul din Iran. Acestea vor fi purtate personal de reprezentantul Federației Internaționale a lucrătorilor din transport. Este vorba de Londra. Cred că până la sfârșitul săptămânii situația se va clarifica”, a adăugat Suhanov.

Tagurile:
hrană, Suhanov, Insula kish, marinari, apă, salarii, China, Rusia, Iran
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei