05:25 22 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.47
  • USD16.99
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.60
КНДР, Пхеньян.

Seul: Forţele armate sunt în alertă maximă la frontiera Coreei de Nord

© Sputnik /
În lume
Sa primesc un link scurt
810

Decizia de a institui regimul de alertă maximă la frontieră a fost luată ca măsură de răspuns la incidentul cu cei doi militari sud-coreeni, victime ale exploziei unei mine de producţie nord-coreeană, instalate în sudul zonei demilitarizate.

CHIŞINĂU, 11 aug – Sputnik. Diviziile Forţelor Armate ale Coreei de Sud, dislocate la frontieră cu RPDC, au intrat în alertă maximă, în vederea unei reacţii operative în cazul posibilelor provocări din partea nord-coreeană, informează RIA Novosti.
„Ordinul de alertă maximă a fost primit după reluarea în ajun, aproximativ la ora 17.00 (ora locală), a emisiunilor de propagandă cu utilizarea difuzoarelor”, — citează agenţia Yonhap cuvintele comandamentului militar sud-coreean.
„Am putea întreprinde imediat măsuri de răspuns în cazul unei situaţii excepţionale, întrucât am suplimentat numărul unităţilor de artilerie şi mijloacelor de recunoaştere”, a subliniat interlocutorul agenţiei, adăugând că comandamentul militar local a primit ordinul de a deschide focul de răspuns, în cazul în care partea nord-coreeană va începe bombardarea difuzoarelor amplasate la frontieră.
Coreea de Sud a luat decizia de a institui regimul de alertă maximă la frontieră şi reluarea parţială a emisiunilor de propagandă pe teritoriul Republicii Populare Democratice Coreene (RPDC) prin intermediul difuzoarelor, ca răspuns la incidentul cu doi militari sud-coreeni, victime ale exploziei unei mine de producţie nord-coreeană, instalate în sudul zonei demilitarizate, care divizează cele două ţări de-a lungul paralelei 38.

Tematic

Coreea de Nord trece la o nouă oră, cu 30 de minute în urmă
Tagurile:
propagandă, difuzoare, reacţie operativă, alertă, arnmata, Seul, Coreea de Sud
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei