08:37 19 Martie 2018
Chişinău-10°C
În direct
Angela Merkelová a Petro Porošenko

Mass-media: Poroşenko vrea coaliţie, iar Merkel - discuţii despre corupţie

© Sputnik/ Alexei Druzhinin
În lume
Sa primesc un link scurt
10 0 0

La negocierile trilaterale de la Berlin, care sunt planificate pentru luni, 24 august, Poroşenko nu va reuşi să le impună liderilor europeni agenda sa, consideră surse din cercurile diplomatice.

CHIŞINĂU, 24 aug — Sputnik. Aşteptările liderului ucrainean, Petro Poroşenko, de la întâlnirea cu preşedintele Franţei, Francois Hollande şi cancelarul german, Angela Merkel, ar putea să nu se materializeze, anunţă agenţia informaţională DPA, cu referire la surse diplomatice franceze, informează RIA Novosti.

Preşedintele Ucrainei a informat jurnaliştii în ajunul întâlnirii că vrea “să formeze o coaliţie internaţională pentru a opri agresorul”. Dar se pare că liderii europeni au cu totul alte planuri, anunţă agenţia: “Potrivit unei surse diplomatice franceze, Merkel şi Hollande vor să discute în primul rând problema corupţiei din Ucraina, nu probleme militare”.

Rusia nu participă la această întrevedere. Totodată, Berlinul şi Parisul nu doresc în nici un fel să se distanţeze de Moscova, informează agenţia AFP, referindu-se la aceeaşi sursă din diplomaţia franceză. „Nu este vorba despre crearea unei noi „troici” pentru a începe războiul diplomatic împotriva Rusiei”, a specificat funcţionarul francez.

Tematic

Ucraina şi creditorii continuă negocierile privind restructurarea datoriilor
Occidentul, gata să renunţe la Ucraina pentru a obţine sprijinul FR
Poroşenko: nu avem nici un fel de popoare frăţeşti pe timp de război
Tagurile:
război diplomatic, Rosia, corupţie, Coaliţie, negocieri, întâlnire, Francois Hollande, Angela Merkelâ, Petro Poroşenko, Ucraina
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei