08:42 19 Martie 2018
Chişinău-10°C
În direct
Yunanistan Bayrağı

Mass-media: „Unitatea Naţională” va forma Guvernul Greciei

© Sputnik/ Sergey Yelkin
În lume
Sa primesc un link scurt
13 0 0

Blocul “Unităţii Naţionale”, care s-a detaşat de partidul SYRIZA, va primi de la preşedintele Greciei, Prokopis Pavlopoulos, mandatul pentru formarea guvernului ţării.

CHIŞINĂU, 24 aug — Sputnik. Preşedintele Greciei, Prokopis Pavlopoulos, va pune în sarcina partidului „Unităţii Naţionale”, constituit vineri, şi care întruneşte 25 de foşti deputaţi ai partidului SYRIZA,  formarea noului guvern, informează ziarul Kathimerini.

Liderul partidului, Panagiotis Lafazanis, a declarat că va folosi eficient toate cele trei zile de care dispune. Însă el a recunoscut existenţa unor diferenţe de opinii foarte pronunţate cu alte partide, din cauza votării celui de-al treilea memorandum privind măsurile de austeritate. “Nu există nici o şansă de colaborare”, — îl citează ziarul pe Lafazanis.

Primo ministro greco Alexis Tsipras vota al referendum del 5 luglio
© Sputnik/ Kostis Ntantamis

Lafazanis, fracţiunea căruia a devenit al treilea partid ca mărime din Parlament, după SYRIZA şi “Noua democraţie”, a declarat că nu va reuşi să obţină susţinerea a 151 de deputaţi din 300 pentru formarea coaliţiei.

Anterior, liderul celui mai mare partid de opoziţie  de centru-dreapta „Noua Democraţie”, Vangelis Meimarakis, nu a reuşit să folosească acest mandat de trei zile. Se anunţa, de asemenea, că preşedintele, posibil, îi va propune formarea guvernului partidului de extremă dreaptă „Zorii de aur”, care are un dosar în instanţa greacă privind recunoaşterea partidului ca organizaţie criminală.

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a anunţat joi demisia Guvernului şi alegeri parlamentare anticipate. Acestea urmează să aibă loc pe data de 20 septembrie. Tsipras a venit în fruntea executivului acum şapte luni, după victoria în alegerile anticipate din 25 ianuarie a coaliţiei forţelor radicale de stânga.

Tematic

Tsipras: Vom continua să luptăm pentru a întoarce suveranitatea
Tsipras a propus desfăşurarea unui referendum în interiorul partidului
Tagurile:
Noua democraţie, SYRIZA, "Unitatea Naţională", austeritate, memorandum, formare, guvern, Prokopis Pavlopoulos, Grecia
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei