00:34 23 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.43
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.72
Теннис. Ролан Гаррос - 2011. Шестой день

Mass-media din America și Europa depind de politicieni și businessmani - sondaj

© Sputnik / Алексей Куденко
În lume
Sa primesc un link scurt
Sondaje Sputnik.Opinii (19)
3310

Peste o jumătate din americani (53%) și circa o jumătate dintre germani (49%) sunt convinși că politica și marele business influențează asupra obiectivității reflectării informației de către mass-media.

CHIȘINĂU, 25 aug – Sputnik. Potrivit datelor noului sondaj „Sputnik. Opinie”, realizat în SUA și în țările Europei de către Agenția britanică ICM Research pentru agenția internațională de știri și radio Sputnik, majoritatea respondenților (56%) sunt siguri că mass-media din țările lor se află sub influența politicienilor și a marelui business, ceea ce se reflectă asupra obiectivității prezentării informației.

La întrebarea „Cum credeți, cele mai răspândite mass-media din țara Dumneavoastră reflectă în mod obiectiv evenimentele internaționale și interne, sau mass-media se află sub influența politicienilor și a marelui business”, marea majoritate a italienilor (75%), spaniolilor (69%) și francezilor (60%) au răspuns că pun la îndoială obiectivitatea celor mai populare medii de informare din țările lor.

Peste o jumătate din americani (53%), circa o jumătate (49%) din germani sunt de asemenea convinși că politicienii și marele business influențează asupra obiectivității în reflectarea informației de către mass-media. Cel mai mic număr al celor care pun la îndoială obiectivitatea mass-media s-a înregistrat în Marea Britanie (43%), însă aici s-a înregistrat cel mai mare procent al celor care nu au fost în stare să răspundă la întrebarea dată (24%).

Sondajul a fost realizat de către compania ICM Research pentru agenția de știri Sputnik, între 1 și 4 mai 2015, pe un eșantion de 8243 de persoane: 2005 în Marea Britanie, 1041 în Franța, 1050 în Germania, 1051 în Spania, 1049 în Italia, 2047 în SUA. Marja de eroare în general pe țară este de +/- 3,1%, cu o probabilitate a încrederii de 95%.

Informații despre proiectul „Sputnik. Opinie”. Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015, având ca partener compania britanică de cercetări ICM Research. În cadrul acestui proiect se efectuează cu regularitate sondaje de opinie în țările Europei și în SUA privind cele mai actuale probleme sociale și politice.

Sputnik (sputniknews.com) este o agenţie de presă şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogă, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare.

Опрос: зависимость СМИ от политики и бизнеса.
© Sputnik /
Опрос: зависимость СМИ от политики и бизнеса.
Тема:
Sondaje Sputnik.Opinii (19)

Tematic

Sondaj: popularitatea opoziţiei în Europa creşte
Sputnik. Fapte. UE suportă pierderi din cauza sancţiunilor impuse FR
Sondaj: majoritatea nemţilor s-au dezamăgit în euro
Tagurile:
businesmeni, obiectivitate, informații, reflectare, politicieni, sondaj, compania britanică de cercetări ICM Research, Europa, SUA


Știrile Zilei