07:46 21 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Канцлер Германии Ангела Меркель на саммите стран G7 в Брюсселе

FT despre criza refugiaților: Merkel nu aștepta probleme atât de curând

© Sputnik / Grigoriy Sisoev
În lume
Sa primesc un link scurt
Criza imigraţiei (41)
24 0 0

Autoritățile RFG nu recunosc că decizia de facilitare a regulilor de intrare pentru refugiați a fost o greșeală, însă este evident că situația a fost subapreciată de cancelarul german, scrie publicația Financial Times.

CHIŞINĂU, 15 sept — Sputnik. Decizia cancelarului Angela Merkel de a permite accesul unui număr mare de refugiați în Germania se întoarce împotriva ei, scrie ziarul Financial Times.

„Cancelarul german Angela Merkel și-a dat seama că decizia ei de a simplifica regulile de intrare în Germania a refugiaților sirieni a fost una riscantă. Dar ea nu s-a așteptat ca neplăcerile să înceapă atât de curând”, scrie publicația.

La doar o săptămână după ce Merkel a anunțat intenția celei mai dezvoltate țări din punct de vedere economic din Europa de a primi mult mai mulți refugiați decât a fost posibil anterior, cancelarul a făcut un pas înapoi și a înăsprit controlul la frontieră.

Măsurile de acest gen corespund legislației Uniunii Europene, însă acestea denotă cât de serioase sunt problemele cu care se confruntă Merkel la ea acasă, în Uniunea Europeană și în Orientul Mijlociu.

Guvernul Germaniei nu recunoaște că decizia de facilitare a intrării pentru refugiați a fost o greșeală, însă este evident că Merkel nu mai este sigură că a făcut o evaluare corectă a situației.

„Frontierele ba sunt deschise, ba sunt închise. Nimeni nu are curajul să prognozeze ce se va întâmpla mai departe. Cu atât mai mult cu cât mulți își pun întrebarea dacă cancelarul ar avea în general vreun plan?”, scrie ziarul german Süddeutsche Zeitung.

Тема:
Criza imigraţiei (41)

Tematic

Germania „a închis frontierele”: țara nu face față fluxului de refugiați
Din cauza afluxului de imigranți, gara de Est din Budapesta a fost evacuată
Ministrul german de Interne: criza imigranţilor pune în pericol spaţiul Schengen
UE s-ar putea confrunta cu milioane de imigranţi, dacă va ignora cauzele crizei
Tagurile:
înăspri, imigranţi, reguli, frontieră, Angela Merkel, Germania
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei