15:24 30 Octombrie 2020
În direct
  • EUR19.94
  • USD17.04
  • RUB0.21
  • RON4.09
  • UAH0.60
În lume
Sa primesc un link scurt
3010

Potrivit expertului, acordul comercial Parteneriatul Trans-Pacific va face presiuni asupra salariilor muncitorilor din SUA.

CHIŞINĂU, 6 oct – Sputnik. Semnarea acordului Parteneriatul Trans-Pacific (TPP) este în beneficiul marilor corporații, dar nu şi al simplilor cetățeni ai SUA, a comunicat pentru RIA Novosti directorul pentru Politici Comerciale în cadrul Institutului de Politică și Economie (EPI), Robert Scott, prin intermediul serviciului de presă.

„Acordul TPP reprezintă în sine un document pentru dirijarea comerțului și investițiilor în numele corporațiilor mari. El va face presiune asupra salariilor muncitorilor din SUA”, scrie expertul.

Totodată, adjunctul Comitetului Economic al Consiliului Federației din Rusia, Serghei Șatirov, a declarat pentru agenţie că semnarea acordului comercial TPP, în care au intrat SUA și alte 11 state din zona Pacifică, este o tentativă de a pune presiune politică și economică, în primul rând asupra Asiei de Sud-Est.

Acordul comercial privind Parteneriatul Trans-Pacific a fost semnat luni, 5 octombrie. În cadrul acestuia va fi creată o zonă de comerț liber în regiunea Asiato-Pacifică. Țările Pacificului înglobează 40 la sută din economia mondială și o treime din comerțul mondial. Semnatarii acordului sunt SUA, Canada, Mexic, Peru, Chile, Japonia, Malaiezia, Brunei, Singapore, Vietnam, Australia și Noua Zeelandă.

Tematic

Ex-diplomat SUA: politica Washingtonului împinge lumea către un război nuclear
SUA - fals în loc de democrație
Tagurile:
presiune, corporaţii, comerţ, TPP, Robert Scott, SUA

Știrile Zilei