15:25 19 Ianuarie 2018
Chişinău+ 1°C
În direct
Atac terorist. Poza simbol

Explozii la Ankara, soldate cu zeci de morți

© Sputnik/ Саид Царнаев
În lume
Sa primesc un link scurt
11820

Două explozii puternice au avut loc sâmbătă lângă gara centrală din capitala turcă, Ankara. Potrivit agențiilor de presă Reuters și AFP câteva zeci de persona și-au pierdut viața.

CHIŞINĂU, 10 oct – Sputnik. Exploziile au avut loc sub estacada care duce spre gară. La fața locului a fost trimis un mare număr de ambulanțe. Agențiile internaţionale de ştiri informează la moment despre cel puțin 30 de persoane care au murit în aceste explozii.

Potrivit postului de televiziune CNN Turk, exploziile ar avea legătură  cu planificatul „marș pașnic de protest” organizat de formațiuni sindicale în acord cu autoritățile, în susținerea păcii și pentru condamnarea organizațiilor teroriste kurde.

Martori oculari au declarat că poliția încercuise anterior zona unde au avut loc exploziile și unde se adunau participanții la marșul de protest. Ei au precizat că polițiștii i-au percheziționat pe protestatari  înainte să-i lase să treacă și din acest motiv versiunea privind un atentat sinucigaș nu ar fi, în opinia lor, plauzibilă.

Forţele de ordine au încercuit locul, iar căile de acces spre acesta sunt blocate. La fața locului se află numeroşi medici și polițiști.

Tematic

27 de persoane au murit în urma unei explozii în Turcia
Forţele Aeriene ale Turciei, cele mai puternice lovituri asupra PMK
Tagurile:
organizaţii teroriste, atentat, marş, explozie, Turcia
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei