06:04 20 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.03
  • USD17.34
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.62
În lume
Sa primesc un link scurt
Toamna demisiilor (70)
55 0 0

Noul Cabinet de Miniștri al Moldovei trebuie să devină o parte a procesului de resetare, aducându-și în acest mod contribuţia la alegerea președintelui, care va avea loc în martie anul viitor.

CHIȘINĂU, 17 nov – Sputnik. Republica Moldova are nevoie de o resetare care va da semnalul că politicienii sunt înțelepți și decişi să facă un pas înapoi, a declarat comisarul european pentru probleme de extindere și politici de vecinătate, Johannes Hahn, la întâlnirea cu spicherul Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, care se află în aceste zile într-o vizită la Bruxelles.

Potrivit funcționarului european, a venit timpul să se rupă cu trecutul și să fie formată o nouă echipă.

El a mai subliniat că este foarte important ca noul guvern al RM să accelereze implementarea reformelor și ”să facă ordine, excluzând orice limite și preferințe”.

În acelaşi timp, politicianul a menţionat că viitorul Cabinet de Miniștri trebuie să devină o parte a procesului de resetare, aducându-și în acest mod contribuţia la alegerile președintelui care vor avea loc în luna martie a anului viitor.

Candu a confirmat că ţara noastră va continua reformele și integrarea europeană. ”Moldova nu dorește să devină o țară-generator de instabilitate în regiune”, a spus spicherul.

Potrivit lui, se va demonstra prin fapte concrete că Moldova merită și este capabilă să-și restabilească pozițiile în cadrul Parteneriatului Estic.

Тема:
Toamna demisiilor (70)

Tematic

Roşca: sacul cu bani l-a făcut pe Filat campionul integrării europene
Integrarea Europeana ca ideologie de stat şi maladie colectivă
Tagurile:
Parteneriatul Est-European, resetare, Johannes Hann, reforme, Moldova, Andrian Candu, Bruxelles

Știrile Zilei