08:59 18 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.61
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
아프가니스탄 카불

Focuri de armă și explozii la ambasada Spaniei din Kabul, există morți

© Sputnik / Andrey Greshnov
În lume
Sa primesc un link scurt
2410

Focuri de armă și explozii la ambasada Spaniei din Kabul, există morți

CHIȘINĂU, 12 dec — Sputnik. Membri ai mișcării „Taliban" au deschis focuri de armă lângă ambasada Spaniei din Kabul și au detonat un automobil în care era plasată o mină. Potrivit unor surse, și-au pierdut câțiva polițiști.

Anterior, Mariano Rajoy, prim-ministrul Spaniei, a confirmat că teroriștii nu și-au pus ca scop să atace ambasada Spaniei. Intenția lor era să atace o casă de oaspeți din apropiere.

În timpul operațiunilor speciale toți teroriștii au fost uciși, transmite RIA Novosti cu referire la Reuters care citează reprezentanți ai MAI din Afganistan.

La rândul său, Comitetul de  Securității (CS)al ONU a condamnat dur atacul talibanilor și a atenționat asupra pericolului terorismului. Totodată, membrii CS au exprimat condoleanțe familiilor polițiștilor decedați, poporului și guvernului Afganistanului.

În ultimele luni situația în această țară s-a înrăutățit simțitor. Mișcarea radicală „Taliban", care mai înainte controla o parte considerabilă din teritoriul raioanelor rurale ale Afganistanului, a început să atace orașele mari.

Tagurile:
talibani, victime, ambasada Spaniei, atac terorist, ONU, Kabul, Afganistan
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei