00:52 23 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.43
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.72
Ситуация в Сирии

Europenii suspectează Turcia de colaborare cu SI

© Sputnik / Дмитрий Виноградов
În lume
Sa primesc un link scurt
Sondaje Sputnik.Opinii (19)
54 0 0

Potrivit datelor sondajului „Sputnik. Mnenia”, 72 % din francezi consideră că Turcia închide ochii la activitatea speculanților turci care fac comerț cu petrol cu SI.

CHIȘINĂU, 25 feb — Sputnik. Potrivit datelor sondajului „Sputnik. Mnenia", 72 % din francezi consideră că Turcia închide ochii la activitatea speculanților turci care fac comerț cu petrol în Siria cu Statul Islamic (organizație interzisă într-un șir de țări, inclusiv în FR). Peste o jumătate dintre germani (52%), 38% dintre americani și 41% dintre englezi afirmă că negoțul cu petrol dintre turci și teroriștii SI decurge cu acordul tacit al autorităților turce. Sondajul a fost realizat în Germania de către cunoscuta companie britanică „Populus", iar în Franța de compania „Ifop", pentru Agenția Internațională de Știri și Radio „Sputnik".

Cu afirmația „Turcia combate activ astfel de grupări teroriste ca SI", 59% din francezi nu au fost de acord. În Germania procentul celor care neagă această afirmație este de 36%, față de 26% care sunt de acord. În Marea Britanie părerile sunt împărțite egal: câte 23%. În SUA, dimpotrivă, 30% sunt de acord cu afirmația că Turcia combate terorismul, iar 17% nu sunt de acord.

Sondajele din SUA, Marea Britanie și Germania au fost realizate de compania „Populus" pentru Agenția Internațională de Știri și Radio „Sputnik" la 3 — 4 februarie 2016. Cel din Franța a fost efectuat de către compania de investigații „Ifop" între 3 și 5 februarie 2016. Eșantionul reprezintă populația după gen, vârstă, geografie. Marja de eroare pe țară este de +/- 3,1%, cu o probabilitate de încredere de 95%.

Opinie
© Sputnik /
Opinie Turcia pentru 25.02.2016
Тема:
Sondaje Sputnik.Opinii (19)

Tematic

Locuitorii Europei și ai SUA susțin acțiunile militare ale FR în Siria
Estimare: SI a pierdut două cincimi din teritorii în Irak și o cincime în Siria
Tagurile:
comerț, petrol, SI, Siria, Turcia


Știrile Zilei