12:47 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
În lume
Sa primesc un link scurt
Explozie la Bruxelles (30)
19510

Deputatul liberal-democrat Liliana Palihovici se află la Bruxelles, unde a fost martor al cumplitelor atacuri teroriste din această dimineaţă.

CHIŞINĂU, 22 mar – Sputnik. Vicepreşedintele Parlamentului moldovean, Liliana Palihovici, se află în capitala Belgiei şi a fost martorul atacurilor teroriste din această dimineaţă.

„Din păcate, am fost martora atacurilor teroriste care au avut loc în Bruxelles, soldate cu numeroase pierderi de vieţi ale unor oameni nevinovaţi”, anunţă Palihovici pe pagina sa de socializare.

Deputatul participă la Bruxelles la Forumul femeilor Adunării Parlamentare Euronest.  

„Am încrederea că, prin eforturi comune, securitatea europeană şi internaţională va fi asigurată şi fortificată”, susţine Palihovici.

În momentul exploziilor în aeroportul din Bruxelles se afla şi deputatul moldovean Valentina Buliga, care a povestit în exclusivitate agenţiei Sputnik despre cele văzute. Buliga nu a avut de suferit, dar a fost nevoită să facă cale întoarsă de la aeroport.

La Bruxelles se mai află şi deputaţii Marian Lupu, Dumitru Diacov, Oxana Domenti şi Artur Reşetnicov.

Aeroportul din Bruxelles a fost închis. La fel şi toate staţiile de metrou. Autorităţile locale au anunţat că din considerente de securitate au închis şi şcolile din Bruxelles.

În urma atacurilor teroriste din această dimineaţă din capitala Belgiei au murit cel puţin 26 de oameni şi în jur de 35 au fost răniţi. Potrivit informaţiilor preliminare, printre victime nu se află cetăţeni ai Republicii Moldova.

Тема:
Explozie la Bruxelles (30)

Tematic

Explozie extrem de puternică lângă Parlamentul European şi sediul NATO
Explozii pe Aeroportul din Bruxelles
Tagurile:
Palihovici, Belgia, aeroport, atac, explozii, Bruxelles, Moldova

Știrile Zilei