00:09 19 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.61
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
Nagorno-Karabah

Stepanakertul acuză Azerbaidjanul de reluarea ostilităţilor

МО НКР
În lume
Sa primesc un link scurt
Situaţia în Nagorno-Karabah (9)
49 0 0

Potrivit autorităţii de apărare din Nagorno-Karabah, s-au tras focuri de armă pe direcţia sudică a liniei de demarcaţie.

CHIŞINĂU, 3 apr — Sputnik. Ministerul Apărării al nerecunoscutei republici Nagorno-Karabah, a declarat duminică dimineaţa că au fost reluate focurile de armă din partea azeră, informează RIA Novosti.

„Pe data de 3 aprilie, la ora 06.00, au fost reluate focurile asupra Karabahului, cu aplicarea artileriei şi a vehiculelor blindate", se arată într-un comunicat al serviciului de presă al instituţiei.

Potrivit acestor date, se trage în direcţia sudică a liniei de demarcaţie. Unităţile armate de apărare ale Republicii Nagorno-Karabah întreprind toate măsurile necesare pentru a contracara acţiunile agresive ale inamicului, au declarat reprezentanţii instituţiei.

Pe de altă parte, duminică dimineaţă Ministerul Apărării din Azerbaidjan a acuzat că în timpul nopţii au fost trase focuri de armă dinspre partea armeană. Totodată, instituţia a dezminţit declaraţiile nerecunoscutei RNK potrivit cărora în sudul şi sud-estul Karabahului ar continua luptele.

Nagorno Karabakh. Stepanakert
© REUTERS / David Mdzinarishvili

Sâmbătă, Armenia şi Azerbaidjanul au anunţat despre agravarea situaţiei în zona de conflict Nagorno-Karabah. Armenia şi Azerbaidjanul se acuză reciproc de escaladarea conflictului. Autorităţile nerecunoscutei republici au declarat că o astfel de agravare a situaţie nu s-a mai înregistrat din 1994.

Conflictul legat de Nagorno-Karabah dintre Armenia şi Azerbaidjan datează din 1988, atunci când regiunea şi-a declarat retragerea din componenţa Republicii Sovietice Socialiste Azerbaidjan. În septembrie 1991 a fost declarată constituirea Republicii Nagorno-Karabah (RNK). A urmat un conflict armat de aproximativ doi ani, în urma căruia Azerbaidjanul a pierdut controlul asupra teritoriului respectiv. Din 1992 sunt purtate negocieri privind soluţionarea paşnică a conflictului, în cadrul grupului OSCE de la Minsk. Azerbaidjanul insistă asupra menţinerii integrităţii sale teritoriale, iar Armenia apără interesele republicii nerecunoscute, RNK nefiind parte a negocierilor.

Тема:
Situaţia în Nagorno-Karabah (9)
Tagurile:
focuri, Nagorno-Karabah, conflict, Azerbaidjan, Armenia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei