07:42 21 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Reşedinţa preşedintelui RNK

Părţile vorbesc despre pace, dar schimburile de focuri continuă în Karabah

© Sputnik / Асатур Есаянц
În lume
Sa primesc un link scurt
Situaţia în Nagorno-Karabah (9)
46 0 0

Azerbaidjanul şi-a anunţat decizia de a înceta unilateral focul. Karabahul este gata să discute iniţiativele de pace, dar menţionează că declaraţiile despre încetarea focurilor de armă de către partea azeră nu corespund realităţii.

CHIŞINĂU, 3 apr — Sputnik. După două zile de lupte intense în Nagorno-Karabah, părţile implicate în conflict par dispuse să discute despre oprirea ostilităţilor. Declaraţii în acest sens s-au făcut atât la Bacu, cât şi la Stepanakert. Însă în pofida acestor declaraţii pacificatoare, pe linia de demarcaţie se trag în continuare focuri de armă, informează RIA Novosti.

La 2 aprilie, Baku şi Erevanul au anunţat despre agravarea situaţiei în zona de conflict Nagorno-Karabah. Ministerul Apărării din Azerbaidjan a declarat că au fost trase focuri de armă din direcţia forţelor armate ale Armeniei. De cealaltă parte, autoritatea militară armeană a anunţat despre o ofensiva a armatei Azerbaidjanului de-a lungul întregii frontiere. Au fost înregistrate victime de ambele părţi.

După cum a comunicat purtătorul de cuvânt al preşedintelui FR, Dmitrii Peskov, Vladimir Putin este profund îngrijorat de reluarea luptelor la linia de demarcaţie în Nagorno-Karabah şi cheamă la încetare imediată a focului.

Azerbaidjanul şi-a anunţat decizia de încetare unilaterală a focului. Preşedintele azer Ilham Aliev a declarat că este adeptul reglementării paşnice a situaţie din Karabah.

La rândul său, Karabahul este dispus să discute iniţiativele de pace, dar menţionează că declaraţiile despre încetarea focurilor de armă de către partea azeră nu corespund realităţii.

Martorii oculari confirmă că, într-adevăr, focurile nu au încetat deocamdată.

Între timp, atât în Azerbaidjan, cât şi în Armenia se formează detaşamente de voluntari care sunt gata să se îndrepte în regiunea afectată de conflictul armat. Are loc înrolarea activă a voluntarilor şi în Nagorno-Karabah.

Тема:
Situaţia în Nagorno-Karabah (9)

Tematic

Ciocniri armate şi victime în Nagorno-Karabah
Tagurile:
linia de demarcaţie, lupte, Nagorno-Karabah, focuri de armă, Ilham Aliev, Vladimir Putin, Azerbaidjan, Armenia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei