14:52 19 Martie 2018
Chişinău-7°C
În direct
Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a campaign rally

Stephen Hawking despre Trump și "cel mai mic numitor comun"

© AP Photo / Charlie Neibergall
În lume
Sa primesc un link scurt
57 0 0

Savantul britanic de renume mondial a încercat să dea o explicație "fenomenului Trump", fapt pentru care el a trebuit să apeleze atât la lexicul științific cât și la cel popular.

CHIȘINĂU, 31 mai — Sputnik. Renumitul profesor de la Universitatea din Cambridge Stephen Hawking s-a pronunţat în privinţa motivele popularității miliardarului Donald Trump, care pretinde la funcţia de președinte al SUA din partea Partidului Republican, transmit mediile de informare din lume.

"El este un demagog care, se pare, se adresează "celui mai mic numitor comun" (unui auditoriu nepretențios), a spus savantul.

Donald Trump la concursul final ”Miss World 2013”.
© Sputnik/ Екатерина Чеснокова

Stephen Hawking este un fizician teoretician, cunoscut popularizator al științei și autorul cărții "Scurtă istorie a timpului", care s-a vândut într-un tiraj de 10 milioane de exemplare. În 1963, savantul de 22 de ani a fost diagnosticat cu "scleroză laterală amiotrofică". Medicii considerau atunci că el mai are de trăit 2-3 ani. Dar pronosticurile lor nu s-au adeverit: savantul și-a continuat munca de cercetare, a fost căsătorit de două ori și are trei copii.

Chiar fiind total paralizat, Hawking duce o viață activă — se ocupă de știință, predă, prezintă rapoarte, comunicând cu lumea cu ajutorul unui sintetizator vocal computerizat.

Anterior, istoria vieții savantului a fost prezentată în filmul britanic, "Universul lui Stephen Hawking" (The Theory of Everything).

În cadrul alegerilor primare, Donald Trump şi-a asigurat deja voturile a 1237 de delegați, necesare pentru ca el să fie înaintat oficial în calitate de candidat unic din partea Partidului Republican la alegerile prezidențiale din noiembrie. Congresul va avea loc la sfârșitul lui iulie în orașul Cleveland (statul Ohio).

 

Tematic

Primul pretendent la Casa Albă nu este nici Trump, nici Clinton
Donald Trump sugerează că ar fi frumos ca SUA să se-nţeleagă cu Rusia
Tagurile:
candidat unic, alegeri SUA, demagog obișnuit, Stephen Hawking, Trump, Marea Britanie
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei