21:24 21 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.29
  • USD17.44
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.72
Ar-Riyad

Americanii nu doresc să susțină Arabia Saudită

© Sputnik / Александр Юрьев
În lume
Sa primesc un link scurt
Sondaje Sputnik.Opinii (19)
5331

Cetățenii americani nu uită ce a spus Hillary Clinton cu privire la ajutorul acordat organizațiilor teroriste de către Ar-Riyad și majoritatea dintre ei nu consideră că Arabia Saudită este o țară prietenoasă.

CHIȘINĂU, 7 iun — Sputnik. Potrivit datelor sondajului Sputnik.Opinii (Sputnik.Mnenia), marea majoritate a americanilor (68%) consideră că SUA trebuie să înceteze total sau parțial susținerea Arabiei Saudite, până când aceasta va demonstra că nu sponsorizează terorismul.

Datele au fost obținute în urma sondajului realizat de compania britanică „Populus" la comanda Agenției de presă și radio Sputnik.

Americanilor li s-a propus să-și amintească de o scrisoare care a ajuns în mass-media, în care Hillary Clinton afirmă că sponsorii din Arabia Saudită reprezintă „cea mai mare sursă de finanțare a grupărilor teroriste sunite din întreaga lume", și să-și spună părerea vizavi de politica pe care ar trebui să o promoveze SUA față de Arabia Saudită. Doar 12% din americani consideră că țara lor trebuie să susțină Arabia Saudită ca pe un aliat, iar 20% au răspuns „nu știu".

Sondajul a fost realizat în luna martie 2016 de către compania de cercetare „Populus", cu participarea a 1003 respondenți din SUA în vârstă de 18 — 64 de ani. Eșantionul reprezintă populația țării pe criterii de gen, vârstă și geografie. Marja de eroare nu depășește 3,1%, cu probabilitatea 95%.

Despre proiectul Sputnik.Opinii (Sputnik.Mnenia)

Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Partener al proiectului sunt cunoscutele companii de cercetare „Populus" şi Ifop, una dintre cele mai vechi companii franceze care realizează sondaje de opinie. În cadrul proiectului Sputnik.Opinii sunt realizate cu regularitate sondaje de opinie în țările Europei și în SUA privind cele mai actuale probleme sociale și politice.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de presă și radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază 24 de ore din 24 de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

Тема:
Sondaje Sputnik.Opinii (19)

Tematic

Moldova, ca și Europa, expusă riscului terorismului
Putin: putem lupta cu terorismul doar unindu-ne eforturile
Tagurile:
susținere, terorism, politică, opinie, sondaj, Hillary Clinton, Arabia Saudită, SUA


Știrile Zilei