01:53 03 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
În lume
Sa primesc un link scurt
Marea Britanie şi UE: se va produce oare divorţul (29)
51 0 0

Ex-președintele Consiliului European, Van Rompeuy, a declarat într-un interviu pentru portalul EurActiv că nu-și poate imagina "că după o campanie atât de lungă (Brexit), procesul ar putea fi repetat .

CHIȘINĂU, 6 iul — Sputnik. Organizarea unui nou referendum privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană ar putea fi o farsă, consideră primul președinte al Consiliului European Herman, Van Rompeuy.

La 23 iunie, în Marea Britanie a avut loc un referendum privind apartenența țării la UE. Potrivit datelor oficiale, pentru ieșirea țării din UE au votat 51,9% dintre britanici.

"Nu îmi pot imagina că după o campanie atât de lungă, cu atâtea lucruri puse pe masă, inclusiv munciuni și adevăruri, acel proces s-ar putea repeta. Asta ar putea fi o farsă", a spus Van Rompeuy, într-un interviu pentru portalul EurActiv.

Anterior, într-o emisiune la canalul de televiziune Canvas, ex-președintele Consiliului European nu a exclus destrămarea Marii Britanii din cauza rezultatelor referendumului privind Brexit. Potrivit oficialului, "acesta poate fi sfârșitul pentru Marea Britanie".

Van Rompuy este de părere că poporul britaic a votat împotriva propriului interes, în timp ce Uniunea Europeană este capabilă să meargă mai departe fără Marea Britanie în privința securității, a apărării sau a politicii externe.

Тема:
Marea Britanie şi UE: se va produce oare divorţul (29)

Tematic

Regina Elisabeta a II-a, ”devastată” de Brexit: sunt încă în viață, ha!
Fost membru de Guvern: după Brexit, Moldova a ratat pe veci șansa aderării la UE
Ostalep: După Brexit, UE va deveni mai puternică
Tagurile:
farsă, repetat, Rompeuy, Marea Britanie, referendum, Consiliul Europei


Știrile Zilei