12:30 23 Februarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
Turkish security officer stands on guard on the side of the road on July 15, 2016 in Istanbul, during a security shutdown of the Bosphorus Bridge.

ȘOC: tentativă de lovitură de stat în Turcia

© AFP 2018/ BULENT KILIC
În lume
Sa primesc un link scurt
17420

Mai multe media internaționale Anuța că în Turcia a avut loc o tentativă de lovitură de stat. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a fost dus într-o zonă sigură de către forțele de ordine.

CHIȘINĂU, 16 iul – Sputnik. Mai multe instituții mass-media din Turcia și internaționale anunță despre o tentativă de lovitură de stat că în republica Turcă.

RIA Novosti notează că la Ankara se aud focuri de armă, deasupra orașului zboară avioane militare de vânătoare și elicoptere, iar armata a blocat circulați ape ambele poduri de peste Bosfor.

Presa mai notează că telefoanele personalului de la televiziunea de stat au fost confiscate, iar emisia a fost preluată de către Armată. 

În același timp, tancuri sunt văzute la aeroportul Ataturk. Traficul aerian pe aeroportul din Istanbul este blocat. Avioanele survolează în aer. În același timp, Armata Turcă a anunțat într-un comunicat de presă citit la Televiziune că a preluat puterea ”din motive democratice”. 

Liderii Aramatei afirmă că au preluat puterea și că toate drepturile omului vor fi respectate. Potrivit unor martori independenți, pe străzile din Istanbul se văd tancuri mergând.

Tematic

Conflict în NATO: Germania amenință Turcia cu retragerea militarilor
Tagurile:
lovitură de stat, Ankara, Turcia
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei