11:18 23 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.59
  • USD17.03
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
Acest copil de zece ani a fost decapitat de membrii unei grupări din Siria, susținută de SUA, care luptă contra președintelui Asad.

Aliații SUA au tăiat capul acestui copil, apoi au spus că au comis o eroare

Al-Masdar News
În lume
Sa primesc un link scurt
27820

Liderii “opoziției moderate”, susținută de SUA, au calificat decapitarea copilului palestinian drept o “eroare particulară”.

CHIȘINĂU, 21 iulie – Sputnik. Oribila înregistrare video, în care se arată cum rebelii anti-Assad au decapitat un copil de zece ani, a fost calificată de liderii acestor extremiști drept o „eroare particulară”.

Rebelii susținuți de americani afirmă într-un fragment video că băiatul ar face parte din grupul Liwa al-Quds, o grupare formată din palestinieni, care luptă de partea guvernului legal. 

Reprezentanții Liwa al-Quds au negat că băiatul ar fi fost parte a grupului, afirmând că acesta era membrul unei familii sărace care locuiește în zona ocupată de teroriști.

Într-o postare pe Facebook, Mișcarea Nour al-Din Zenky a calificat asasinarea copilului drept o “eroare particulară”, declarând că va investiga cazurile de încălcare a drepturilor omului apărute în mass-media.

Grupul Nour al-Din Zenky, care face parte din “opoziția moderată” susținută de SUA, este angajată în lupta împotriva președintelui sirian Bashar al-Assad, dar și contra ”Statului Islamic”. 

Într-un mesaj publicat în rețele de socializare, aceștia afirmă că “decapitarea copilului este o eroare particulară și nu reprezintă modul de a acționa și politica grupului”. Potrivit lor, persoanele care au săvârșit omorul au fost reținute și urmează să fie cercetate de un “comitet judiciar”.

Ulterior reprezentanul Departamentului de Stat al SUA a declarat că această crimă ar putea afecta suportul Washingtonului pentru rebelii sirieni.

Tagurile:
Aliații SUA, Teroriști, Decapitat, Copil de 10 ani, Siria, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei