09:01 18 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.61
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
Conferință de presă susținută de Recep Tayyp Erdogan

Turcia suspendă aplicarea Convenției Europene a Drepturilor Omului

© REUTERS / Huseyin Aldemir
În lume
Sa primesc un link scurt
4420

Turcia va suspenda temporar aplicarea Convenției Europene a Drepturilor omului în perioada stării de urgență. Președintele Erdogan a dat asigurări că asta nu va afecta drepturile și libertățile cetățenilor.

CHIȘINĂU, 21 iulie – Sputnik. Viceprim-ministrul Turciei, Numan Kurtulmus, a anunțat că autoritățile intenționează să suspende temporar aplicarea în această țară a Convenției Europene a Drepturilor Omului. Decizia este o consecință a faptului că pe întreg teritoriul Turciei a fost declarată stare de urgență, informează RIA Novosti, cu referire la Reuters.

În noapte de miercuri spre joi, în Turcia a fost instituită starea de urgență pentru o perioadă de trei luni. 

Anunțând acest lucru, președintele turc Regep Tayyp Erdogan a declarat că decizia nu va afecta democrația, drepturile și libertățile cetățenilor, ci dimpotrivă, le va consolida.

Potrivit viceprim-ministrului turc, Numan Kurtulmus, autoritățile consideră că starea de urgență nu va dura decât  o lună și jumătate.

În noapte de 15 spre 16 iulie, un grup de militari a încercat să preia puterea de stat în Turcia. Majoritatea confruntărilor dintre forțele guvernamentale și puciști au avut loc la Ankara și Istanbul. Guvernul a anunțat că rebeliunea armată a fost suprimată. 

Potrivit ultimelor informații, în timpul tentativei de lovitură de stat au murit aproape 300 de oameni.

Tematic

Dezvăluire: CIA, implicată în puciul din Turcia
Tagurile:
stare de urgenţă, suspendare, Convenția Europeană a Drepturilor Omului, Recep Tayip Erdogan, Turcia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei